4.4 C
București
marți, decembrie 7, 2021

Analize și Trenduri – One United Properties anunță menținerea structurii cu o singură clasă de acțiuni – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

... La 1 noiembrie 2021, One United Properties a salutat decizia favorabilă emisă de Tribunalul București privind confirmarea valabilității votului acționarilor la Adunarea Generală Anuală din 10 septembrie 2021, de introducere a unei noi clase de acțiuni... O nouă clasă de acțiuni Consiliul de Administrație a luat la cunoștință această decizie și prin urmare, va introduce pe ordinea de zi în următoarea Adunare Generală Extraordinară a Acționarilor revocarea punctelor convenite la AGEA din 10 septembrie 2021... Acțiunile clasa B au fost aprobate pentru a fi atribuite exclusiv companiilor Vinci VER Holding S.R.L... si OA Liviu Holding Invest SRL, deținute integral de cei doi acționari fondatori, respectiv Victor Căpitanu și Andrei Diaconescu în calitatea acestora de asociați unici, în urma conversiei unui număr total de 22,74% din acțiunile ordinare existente, deținute de cele două companii, în proporții egale... Rămânem devotați acționarilor noștri și ne îndreptăm eforturile către proiectele noastre și traiectoria de creștere a companiei, fără să alterăm structura existentă a claselor de acțiuni.” One United Properties este listată pe Piața Principală a Bursei de Valori București..

În cadrul Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor (AGEA) din data de 10 septembrie 2021, cu 97,6% din voturi exprimate în favoare, acționarii au aprobat introducerea unei noi clase de acțiuni, clasa B, care să confere 5 drepturi de vot per acțiune acționarilor fondatori.

Acțiunile clasa B au fost aprobate pentru a fi atribuite exclusiv companiilor Vinci VER Holding S.R.L. si OA Liviu Holding Invest SRL, deținute integral de cei doi acționari fondatori, respectiv Victor Căpitanu și Andrei Diaconescu în calitatea acestora de asociați unici, în urma conversiei unui număr total de 22,74% din acțiunile ordinare existente, deținute de cele două companii, în proporții egale.

La 1 noiembrie 2021, One United Properties a salutat decizia favorabilă emisă de Tribunalul București privind confirmarea valabilității votului acționarilor la Adunarea Generală Anuală din 10 septembrie 2021, de introducere a unei noi clase de acțiuni. În data de 4 noiembrie, Victor Căpitanu și Andrei Diaconescu au informat Consiliul de Administrație al Companiei că au decis să renunțe la dreptul de a li se atribui acțiunile clasa B.

O nouă clasă de acțiuni 

Consiliul de Administrație a luat la cunoștință această decizie și prin urmare, va introduce pe ordinea de zi în următoarea Adunare Generală Extraordinară a Acționarilor revocarea punctelor convenite la AGEA din 10 septembrie 2021, care sunt legate de crearea unei alte clase de acțiuni. În continuare, compania se va abține de la alte proceduri judiciare în acest sens și își va menține structura existentă a claselor de acțiuni. 

Claudio Cisullo, Președintele Consiliului de Administrație a declarat: „Suntem mulțumiți de decizia pozitivă a Tribunalului București. One United Properties este axată pe furnizarea de calitate și performanță la cele mai înalte standarde către clienții și acționarii companiei, motiv pentru care am ales să închidem acest capitol. Rămânem devotați acționarilor noștri și ne îndreptăm eforturile către proiectele noastre și traiectoria de creștere a companiei, fără să alterăm structura existentă a claselor de acțiuni.”

One United Properties este listată pe Piața Principală a Bursei de Valori București. Acțiunile companiei au fost listate pe BVB în data de 12 iulie 2021, în urma unui IPO de succes, pe parcursul căruia compania a atras 260 de milioane de lei pentru continuarea dezvoltărilor atât pe segmentul rezidențial, cât și pe cel de birouri. Începând cu 20 septembrie 2021, acțiunile One United Properties sunt incluse în indicele BET, cel mai important indice pentru piața de capital din România, care urmărește evoluția celor mai lichide acțiuni.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.capital.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!