33.2 C
București
marți, iulie 5, 2022

Analize și Trenduri – Piața imobiliară din România a înregistrat un trend ascendent în tranzacțiile cu criptomonede – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

În 2018, în România s-a vândut primul imobil cu criptomonede, iar de atunci tot mai mulți dezvoltatori imobiliari din țară recurg la monedele virtuale pentru a atrage un nou segment de cumpărători.

Pentru cei ce tranzacționează criptomonedele sau le dețin în portofele virtuale, pe termen mai lung, pentru a le converti în Fiat (EURO, USD sau RON) au de plătit 10% impozit, apoi se pot folosi de bani în vederea achiziției unui imobil.

Compania a anunțat, încă de la începutul anului 2022, că oferă posibilitatea achiziției de apartamente noi în criptomoneda Bitcoin.

Piața imobiliară din România a înregistrat un trend ascendent în tranzacțiile cu criptomonede

Rata inflației din ce în ce mai mare din România și fluctuația criptomonedelor au făcut ca investițiile imobiliare să fie mai sigure, astfel se poate genera un randament garantat pe termen lung, potrivit unui comunicat transmis de SIVCO Residence.

În 2018, în România s-a vândut primul imobil cu criptomonede, iar de atunci tot mai mulți dezvoltatori imobiliari din țară recurg la monedele virtuale pentru a atrage un nou segment de cumpărători. Este vorba despre cei care au investit în criptomonede în urmă cu 2-3 ani și care tranzacționează în mod frecvent acum cu ele.

„Clientul ne oferă contravaloare apartamentului în Bitcoin, calculat la plata Cash și noi îi oferim apartamentul dorit. Susținem clientul pe tot parcursul interacțiunii noastre cu suport juridic, în vederea finalizării tranzactiilor de acest tip”, a explicat Iosif Gabor, Asociat/ Marketing Manager SC SIVCO Rezidence.

Care sunt avantajele achizițiilor realizate prin Bitcoin?

Avantajele de a achizitiona un apartament/casă/teren cu plata prin criptomoneda Bitcoin, de exemplu, față de a achiziționa cash sunt multiple. Pentru cei ce tranzacționează criptomonedele sau le dețin în portofele virtuale, pe termen mai lung, pentru a le converti în Fiat (EURO, USD sau RON) au de plătit 10% impozit, apoi se pot folosi de bani în vederea achiziției unui imobil. Practic, la cumpărarea unui apartament, clientul face un schimb dacă plătește cu Bitcoin.

Statistic, cele mai multe tranzacții imobiliare din România s-au făcut cu Bitcoin, deoarece această monedă virtuală este cea mai populară criptomonedă de la noi și este un adevărat „store of value”.

Acest instrument de tranzacționare a adus randamante foarte bune celor care au investit pe termen lung. Tinerii din domeniul IT&C sunt un public țintă extrem de căutat în acest sens, ei fiind integrați în mai multe comunități de investitori în zona de criptomonede.

În decursul ultimilor ani, tot mai multe proiecte imobiliare din București, Cluj și Sibiu au anunțat că acceptă criptomonede.

Printre cele mai de succes demersuri în aces sens, din nord-vestul țării se numără și proiectul dezvoltat de Sivco Residence din Iași. Compania a anunțat, încă de la începutul anului 2022, că oferă posibilitatea achiziției de apartamente noi în criptomoneda Bitcoin. Finalizarea construcției celor 2 blocuri noi va avea loc în August 2022, iar mutarea locatarilor se va face până în Decembrie 2022.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.capital.ro).

Accesați aici articolul integral !

spot_img

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!