13.5 C
București
marți, octombrie 3, 2023

Analize și Trenduri – PNL spune că „e destul de riscant” să se revină la prețuri reglementate în energie: PSD să vină în Coaliție cu draftul – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Ulterior, dacă se cade de acord pe acest subiect, mergem mai departe, intrăm în zona procesului legislativ, fie că vorbim de Guvern sau Parlament”, a spus Stroe, la Palatul Parlamentului, întrebat dacă PNL este de acord cu propunerea PSD ca de la 1 ianuarie piaţa energiei să fie reglementată.

Facem acest lucru pentru a menţine site-ul profitabil, în așa fel încât să nu percepem o taxă de accesare a site-ului de la cei care îl vizitează.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a declarat marţi că, dacă PSD îşi doreşte reglementarea preţurilor la energie, trebuie să vină cu propunerea în coaliţie pentru a fi discutată.

„Trebuie să analizăm ce s-a întâmplat până acum. PSD a fost parte a tuturor deciziilor luate la nivel guvernamental şi parlamentar în domeniul reglementării zonei de energie. Există ordonanţe succesive pe care şi-au pus semnătura, pe care le-au amendat, pe care în cadrul dialogului pe care îl avem în cadrul coaliţiei le-au susţinut. Înţeleg că de data aceasta pregătesc un draft pentru reglementarea pieţei, în felul în care şi-o doresc ei. Pot să o facă, nu putem interveni la nivel de activitate politică, dar cu siguranţă dacă îşi doresc acest lucru, trebuie să vină cu el în cadrul coaliţiei. Ulterior, dacă se cade de acord pe acest subiect, mergem mai departe, intrăm în zona procesului legislativ, fie că vorbim de Guvern sau Parlament”, a spus Stroe, la Palatul Parlamentului, întrebat dacă PNL este de acord cu propunerea PSD ca de la 1 ianuarie piaţa energiei să fie reglementată.

El a adăugat că deocamdată „e destul de riscant” ca la nici două-trei săptămâni după intrarea în vigoare a ordonanţei de urgenţă pe energie să se vină „cu o asemenea schimbare bruscă de macaz şi să impui nici mai mult nici mai puţin decât o piaţă reglementată într-o nouă lege”.

„Eu ştiu că au fost câteva propuneri în acest sens, nu vorbim neapărat de reglementarea pieţei, ci de un model nou care îmbină practic piaţa liberă cu cea reglementată, dar nu au venit din partea PSD, ci din partea furnizorilor, în acea întâlnire care a avut loc la Guvern. Există posibilitatea ca parte din propunerile lor să fie preluate. Asta nu înseamnă neapărat că ne întoarcem la pieţe reglementate”, a afirmat Stroe, potrivit Agerpres.

Social-democraţii lucrează la un document consistent cu privire la reglementarea preţului la energie electrică, a anunţat, luni, purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Oprea. Acesta a spus că PSD își propune o perioadă de reglementare de doi ani.

El a adăugat că partenerii de coaliţie au înţeles „că este nevoie de reglementare în acest domeniu” şi că se lucrează intens în grupul de energie din cadrul PSD pentru finalizarea documentului necesar.

Editor : R.K.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.digi24.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!