0.4 C
București
duminică, ianuarie 29, 2023

Analize și Trenduri – Președintele ASF: Vor veni situații cu care nu ne-am mai întâlnit. Fiți extrem de responsabili cu banii populației – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Președintele Autorității de Supraveghere Financiară(ASF), Nicu Marcu, a avertizat azi administratorii de pensii, firmele de asigurare și fondurile de investiții că vor veni vremuri deosebite și le-a transmis să fie "extrem de prudenți și responsabili" cu banii populației.

Trăim vremuri pline de incertitudini, vor veni situații cu care probabil nu ne-am mai întâlnit”, a declarat președintele Autorității de Supraveghere Financiară, Nicu Marcu, în deschiderea celei de VIII-a ediție a Conferinței Internaționale ISF2022 desfășurată la București azi, 10 noiembrie 2022.

După primele 6 luni din 2022, în România erau active peste 15,7 milioane de polițe de asigurare, în timp ce fondurile mutuale de investiții adună circa 500.000 de clienți.

Președintele Autorității de Supraveghere Financiară(ASF), Nicu Marcu, a avertizat azi administratorii de pensii, firmele de asigurare și fondurile de investiții că vor veni vremuri deosebite și le-a transmis să fie „extrem de prudenți și responsabili” cu banii populației. În acest sens, Autoritatea de Supraveghere Financiară a venit cu un set de recomandări pentru atenuarea sau gestionarea riscurilor economice.

“Mesajul meu pentru conducătorii piețelor financiare nebancare este unul extrem de clar: să fiți extremi de prudenți, dar mai ales să fiți foarte responsabili cu privire la modul în care administrați banii populației, pe cei ai investitorilor. Trăim vremuri pline de incertitudini, vor veni situații cu care probabil nu ne-am mai întâlnit”, a declarat președintele Autorității de Supraveghere Financiară, Nicu Marcu, în deschiderea celei de VIII-a ediție a Conferinței Internaționale ISF2022 desfășurată la București azi, 10 noiembrie 2022.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), supraveghează piața pensiilor private, piața asigurărilor și piața de capital din România.

Doar în sistemul pensiilor administrate privat cotizează aproape 7,9 milioane de români, activele totale depășind 90 de miliarde de lei. După primele 6 luni din 2022, în România erau active peste 15,7 milioane de polițe de asigurare, în timp ce fondurile mutuale de investiții adună circa 500.000 de clienți.

Autoritatea de Supraveghere Financiară(ASF) anunță, într-o informare, că a emis deja recomandări către entitățile supravegheate, în sensul celor exprimate în avertisment. ” Având în vedere avertismentul emis de CERS, Autoritatea de Supraveghere Financiară a aprobat un set de recomandări adresate entităților reglementate și supravegheate, care vizează continuarea promovării unei conduite prudente și aplicarea unor măsuri preventive menite să asigure atenuarea sau gestionarea riscurilor specifice. Astfel, pentru contracararea vulnerabilităților și pentru creșterea rezilienței financiare și operaționale, entitățile reglementate și supravegheate trebuie să acorde o atenție sporită monitorizării evoluției riscurilor la care sunt expuse, adecvării politicilor de distribuire a dividendelor (reducerea, suspendarea sau renunțarea la plata sau distribuirea acestora) și intensificării activității funcțiilor care asigură sistemul de control intern”, anunță ASF.

Editor : D.D.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.digi24.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!