19 C
București
sâmbătă, mai 21, 2022

Analize și Trenduri – Prețul gazelor naturale din SUA este la cel mai înalt nivel din ultimii 13 ani. Exporturile spre Europa au atins un nou record – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

Prețul la gaze naturale în Statele Unite a ajuns la cea mai mare valoare din 2008 și până în prezent pe fondul unei cereri în creștere care pune la grea încercare abilitatea furnizorilor de a mări producția...

Prețurile la gaz au crescut cu încă 6% până la valoarea de 7,80 de dolari pentru 1 milion de unități termale britanice, cea mai mare valoare din ultimii 13 ani.

Anul acesta, prețurile la gaze sunt cu 102% mai mari decât în aceeași perioadă a anului trecut, ceea ce stimulează îngrijorările investitorilor din economia americană, scrie CNBC.

Prețul la gaze naturale în Statele Unite a ajuns la cea mai mare valoare din 2008 și până în prezent pe fondul unei cereri în creștere care pune la grea încercare abilitatea furnizorilor de a mări producția, informează Bloomberg. Exporturile de gaze lichefiate pentru Europa au atins și ele un nou record pe măsură ce UE încearcă să scape de dependența de energia rusească.

Prețurile la gaz au crescut cu încă 6% până la valoarea de 7,80 de dolari pentru 1 milion de unități termale britanice, cea mai mare valoare din ultimii 13 ani.

Anul acesta, prețurile la gaze sunt cu 102% mai mari decât în aceeași perioadă a anului trecut, ceea ce stimulează îngrijorările investitorilor din economia americană, scrie CNBC.

Ultima dată când prețurile au fost atât de ridicate, platformele petroliere offshore erau amenințate de uraganele puternice din 2008 și canicula din timpul verii a mărit consumul de electricitate din cauza folosirii mai dese a aparatelor de aer condiționat.

Evoluția prețului este mai puțin extremă decât în Europa, acolo unde s-au atins valori record pe măsură ce blocul comunitar încearcă să reducă dependența ei de energia rusească. Războiul din Rusia și temperaturile mai scăzute din această primăvară au contribuit și ele la înregistrarea valorilor record.

SUA livrează cantități record de gaze lichefiate către Europa

SUA livrează acum o cantitate record de gaze lichefiate Europei, ceea ce contribuie la creșterea prețurilor. Americanii au exportat în luna martie 7,43 de milioane de tone de gaze lichefiate, potrivit datelor Refinitiv, iar 65% din livrări sunt pentru Europa, scrie Reuters.

În plus, rezervele americane sunt sub limita normală pentru această perioadă, iar nivelul producției stagnează, potrivit Bloomberg.

„Exporturile de gaze lichefiate au acum o importanță mult mai mare din cauza situației geopolitice și a cererii mari din partea industriei și a furnizorilor de electricitate”, a explicat comapnia RBC.

Cea mai recentă creștere a prețurilor s-ar putea să dureze mai mult decât creșterile precedente, potrivit Barron’s. Principalul motiv pentru care prețurile se măresc este cererea mare pentru gazele lichefiate din SUA: Europa vrea să scape de dependența de gaze rusești, iar Asia vrea să scape de dependența de cărbune.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.digi24.ro).

Accesați aici articolul integral !

spot_img

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!