2.2 C
București
marți, ianuarie 18, 2022

Analize și Trenduri – Producția de electricitate pe bază de cărbune atinge un record istoric în 2021. SUA și UE au avut cele mai mari creșteri – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

Chiar dacă nu va fi depăşit consumul record din 2013 şi 2014, anul viitor ar putea fi atins un nou maxim istoric, în funcţie de creşterea economică şi evoluţiile meteo... SUA şi Uniunea Europeană au avut cele mai mari creşteri în utilizarea de cărbune pentru producţia de electricitate, câte 20% fiecare, urmate de India cu 12% şi China, cel mai mare consumator mondial de cărbune, cu 9%.Creşterea utilizării cărbunelui pentru producţia de electricitate în 2021 reprezintă o inversare cu 180 de grade după scăderile din precedenţii doi ani şi pune în pericol traiectoria lumii de a ajunge la emisii zero în 2050.Agenţia Internaţională a Energiei este principalul organism de consiliere pe probleme energetice al celor mai dezvoltate 29 de state.

În ciuda promisiunilor de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră, la finalul anului 2021, se va atinge un record istoric al producției de electricitate pe baza cărbunelui, a anunțat Agenția Internațională a Energiei (AIE). Principalii vinovați ar fi China, India, SUA, dar și UE, unde consumul de electricitate a crescut mult odată cu redresarea economică, scrie Agerpres.

Creșterea consumului care nu a mai putut fi satisfăcut de furnizorii cu emisii reduse de carbon a dus la o producție globală de electricitate pe bază pe cărbune cu 9% mai mare față de anul 2020, potrivit AIE.

Per ansamblu, cererea totală de cărbune atât pentru producţia de electricitate, cât şi pentru producţia de ciment şi oţel, ar urma să crească cu 6% în acest an. Chiar dacă nu va fi depăşit consumul record din 2013 şi 2014, anul viitor ar putea fi atins un nou maxim istoric, în funcţie de creşterea economică şi evoluţiile meteo, adaugă AIE.

În SUA și UE folosirea cărbunelui pentru electricitate a crescut cu 20% în 2021 

„Cărbunele este cea mai mare sursă globală de emisii de carbon şi nivelul record din acest an al producţiei de electricitate pe bază de cărbune este un semn îngrijorător a cât de departe este lumea în eforturile sale de a pune emisiile pe o traiectorie descrescătoare spre net zero”, a declarat directorul executiv al AIE, Fatih Birol.

SUA şi Uniunea Europeană au avut cele mai mari creşteri în utilizarea de cărbune pentru producţia de electricitate, câte 20% fiecare, urmate de India cu 12% şi China, cel mai mare consumator mondial de cărbune, cu 9%.

Creşterea utilizării cărbunelui pentru producţia de electricitate în 2021 reprezintă o inversare cu 180 de grade după scăderile din precedenţii doi ani şi pune în pericol traiectoria lumii de a ajunge la emisii zero în 2050.

Agenţia Internaţională a Energiei este principalul organism de consiliere pe probleme energetice al celor mai dezvoltate 29 de state. Agenţia a fost înfiinţată ca răspuns la primul şoc petrolier din 1973 – 1974, pentru a coordona eliberarea de petrol din stocurile de rezervă.

Citește și: Portugalia devine a patra țară din Europa care nu mai folosește cărbune pentru generarea de electricitate

Editor : Raul Nețoiu

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.digi24.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!