16.4 C
București
marți, septembrie 27, 2022

Analize și Trenduri – Raport: România are 150 de startupuri care dezvoltă soluţii de ecoinovare – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

România are 150 de startupuri verzi și 115 actori-cheie, care le susțin, piloni în ecosistem, potrivit celei de-a doua ediții a raportului Green Startup Ecosystem, o mapare a startupurilor verzi din România și Bulgaria, conform unui comunicat de presă, citat de Agerpres.

Potrivit documentului, deși România se situează pe locul 25 din cele 27 state membre ale Uniunii Europene în ceea ce privește ecoinovația, ecosistemul românesc de startupuri verzi înregistrează o creștere semnificativă față de perioada pre-pandemică, în condițiile în care, începând cu 2020, numărul anual de inițiative verzi s-a dublat.

Cartografierea ecosistemului din acest an a arătat, la fel ca și ediția anterioară, un număr constant de startupuri nou înființate care își propun să rezolve probleme acute de mediu sau climatice, prin intermediul tehnologiei: 39 de inițiative au luat naștere în 2021, număr identic cu cele înființate în 2020.

România are 150 de startupuri verzi şi 115 actori-cheie, care le susţin, piloni în ecosistem, potrivit celei de-a doua ediţii a raportului Green Startup Ecosystem, o mapare a startupurilor verzi din România şi Bulgaria, conform unui comunicat de presă, citat de Agerpres. Ediţia a doua a raportului Green Startup Ecosystem a fost lansată zilele trecute de Impact Hub Bucharest, alături de Innovation Starter.

Potrivit documentului, deşi România se situează pe locul 25 din cele 27 state membre ale Uniunii Europene în ceea ce priveşte ecoinovaţia, ecosistemul românesc de startupuri verzi înregistrează o creştere semnificativă faţă de perioada pre-pandemică, în condiţiile în care, începând cu 2020, numărul anual de iniţiative verzi s-a dublat.

Cartografierea ecosistemului din acest an a arătat, la fel ca şi ediţia anterioară, un număr constant de startupuri nou înfiinţate care îşi propun să rezolve probleme acute de mediu sau climatice, prin intermediul tehnologiei: 39 de iniţiative au luat naştere în 2021, număr identic cu cele înfiinţate în 2020. În total, în raport au fost identificate 150 de startupuri verzi în România şi 115 actori-cheie, care le susţin şi sunt piloni de bază în ecosistem.

„Cartografierea din acest an ne arată un interes din ce în ce mai mare pentru iniţiativele economiei circulare şi zero-waste, care vizează atât practicile de producţie în masă, cât şi educarea consumatorilor şi obiceiurile de achiziţie. A doua verticală cu cea mai rapidă creştere este reprezentată de soluţiile în agricultură, alimentaţie şi băuturi, care vizează atât alternative la produsele tradiţionale, cât şi soluţii care sprijină fermierii să-şi cultive culturile în mod sustenabil şi cu o predictibilitate mai mare”, a declarat Raluca Grigore, Sustainability Program Manager Impact Hub Bucharest.

Maparea, realizată de Impact Hub Bucharest (România) şi Innovation Starter (Bulgaria), în cadrul programului de accelerare Black Sea ClimAccelerator derulat alături de EIT Climate-KIC, cu sprijinul Raiffeisen Bank şi OMV Petrom, în calitate de parteneri principali, arată că aproape jumătate dintre startupurile verzi din România sunt concentrate în Bucureşti, în timp ce altele îşi desfăşoară activitatea în oraşe principale precum Cluj-Napoca sau Timişoara. Majoritatea iniţiativelor verzi cartografiate oferă servicii şi produse direct consumatorului final (B2C) şi se află în stadiu operaţional.

Potrivit raportului, finanţarea prin fonduri de investiţii pentru startupurile verzi din România e încă timidă, în contrast cu traiectoria accelerată a ecosistemului la nivel european: conform Sifted, startupurile europene de sustenabilitate au strâns aproape 11 miliarde de euro în 2021.

„Uniunea Europeană stabileşte obiective climatice din ce în ce mai ambiţioase, cu reduceri de 55% a emisiilor până în 2030 şi neutralitate climatică până în 2050. Inovaţia adusă de startupurile verzi este esenţială pentru atingerea acestor obiective şi pentru asigurarea competitivităţii continue”, se precizează în comunicat.

(Copyright foto: 123RF Stock Photo)

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.ceccarbusinessmagazine.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!