0.4 C
București
sâmbătă, ianuarie 28, 2023

Analize și Trenduri – Rata şomajului în UE s-a menţinut la 6% în august – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Rata șomajului în Uniunea Europeană s-a situat la 6% în august, stabilă față de luna precedentă și în scădere de la 6,8% în perioada similară din 2021, arată datele publicate de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat), citate de Agerpres.

În zona euro, rata șomajului s-a situat la 6,6% în august, stabilă față de luna precedentă și în scădere de la 7,5% în aceeași perioadă a anului trecut.

Eurostat estimează că 12,921 milioane de persoane din UE, din care 10,96 milioane în zona euro, erau în șomaj în august.

Rata şomajului în Uniunea Europeană s-a situat la 6% în august, stabilă faţă de luna precedentă şi în scădere de la 6,8% în perioada similară din 2021, arată datele publicate de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat), citate de Agerpres. Cu o rată a şomajului de 5,1% în august, România se situează printre statele membre ale UE cu un nivel redus al şomajului.

În zona euro, rata şomajului s-a situat la 6,6% în august, stabilă faţă de luna precedentă şi în scădere de la 7,5% în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Eurostat estimează că 12,921 milioane de persoane din UE, din care 10,96 milioane în zona euro, erau în şomaj în august. Comparativ cu august 2021, numărul şomerilor s-a redus cu 1,682 milioane în UE şi cu 1,358 milioane în zona euro.

În august, 2,614 milioane de tineri (sub 25 de ani) din UE erau şomeri, dintre care 2,136 milioane în zona euro. Rata şomajului în rândul tinerilor era în august de 13,8% în UE, stabilă faţă de luna precedentă, şi de 13,9% în zona euro, în scădere de la 14% luna precedentă.

În rândul femeilor, rata şomajului în august era de 6,4% în UE, stabilă faţă de luna precedentă, în timp ce în rândul bărbaţilor era de 5,7%, de asemenea stabilă faţă de iunie.

În rândul statelor membre ale UE, cele mai mici rate ale şomajului în august se înregistrau în Cehia (2,4%), Polonia (2,6%), Malta (2,9%) şi Germania (3%). La polul opus, cea mai mare rată a şomajului a fost înregistrată în Spania (12,4%), urmată de Grecia (12,2%).

(Copyright foto: 123RF Stock Photo)

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.ceccarbusinessmagazine.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!