24.2 C
București
duminică, august 14, 2022

Analize și Trenduri – Războiul din Ucraina afectează planurile băncilor. O posibilă fuziune între UniCredit şi Commerzbank a fost deraiată – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -masuri, metode, obiective, strategii, idei, plan, cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Un semnal de alarmă în acest sens a venit din partea cotidianului Financial Times, care vorbește despre o posibilă fuziune ce a ajuns să fie deraiată de conflictul militar izbucnit la data de 24 februarie.

Mai exact, conform datelor oficiale, de pe 24 februarie și până în prezent, titlurile UniCredit au pierdut peste o treime din valoare în timp ce acţiunile Commerzbank au scăzut cu 26%.

Ce spun analiștii despre fuziunea dintre UniCredit şi Commerzbank? Chiar și așa, analiștii susțin această fuziune între UniCredit şi Commerzbank și spun că în dacă aceasta se va concretiza ar fi una dintre cele mai atractive combinaţii din sectorul bancar european având în vedere că există foarte puţine suprapuneri regionale între operaţiunile germane ale celor două bănci...

Războiul din Ucraina influențează și tranzacțiile. Un semnal de alarmă în acest sens a venit din partea cotidianului Financial Times, care vorbește despre o posibilă fuziune ce a ajuns să fie deraiată de conflictul militar izbucnit la data de 24 februarie.

Potrivit sursei citate, deși banca italiană UniCredit SpA şi cea germană Commerzbank erau pe punctul de a demara discuţiile cu privire la o posibilă fuziune la începutul acestui an, lucrurile nu au mai fost duse la bun sfârșit.

Surse din apropierea dosarului au declarat pentru Financial Times că discuțiile au început încă din primele zile ale anului 2022. La acel moment, cu două luni înainte ca războiul din Ucraina să înceapă, directorul general de la UniCredit, Andrea Orcel, intenţiona să demareze discuţiile informale cu omologul său de la Commerzbank, Manfred Knof.

Războiul din Ucraina a schimbat planurile băncilor

Astfel, între cele două bănci existau discuții cu privire la o posibilă combinare a HypoVereinsbank, subsidiara germană a UniCredit, cu Commerzbank.

Trebuie menționat faptul că în cazul în care tranzacția ar fi fost dusă la bun sfârșit, aceasta ar fi creat cel de-al doilea mare grup bancar din Germania, cu active de 785 de miliarde de euro, 1.000 de sucursale şi 48.000 de angajaţi.

Ultimele detalii urmau să fie puse la punct chiar spre finele lunii februarie, însă atunci Rusia a decis să invadeze Ucraina. Astfel, în contextul în care există și acum îngrijorări legate de consecințele economice ale confilictului militar, dar și posibilele perturbări ale livrărilor de energie din Rusia, s-a înregistrat o scădere semnificativă a cotației acțiunilor băncilor.

Mai exact, conform datelor oficiale, de pe 24 februarie și până în prezent, titlurile UniCredit au pierdut peste o treime din valoare în timp ce acţiunile Commerzbank au scăzut cu 26%.

Ce spun analiștii despre fuziunea dintre UniCredit şi Commerzbank?

Chiar și așa, analiștii susțin această fuziune între UniCredit şi Commerzbank și spun că în dacă aceasta se va concretiza ar fi una dintre cele mai atractive combinaţii din sectorul bancar european având în vedere că există foarte puţine suprapuneri regionale între operaţiunile germane ale celor două bănci.

Menționăm faptul că HypoVereinsbank, pe care UniCredit a cumpărat-o în 2005, este mai profitabilă decât Commerzbank şi are o prezenţă puternică în regiunile Bavaria şi Hamburg, în timp ce Commerzbank este prezentă pe întreg teritoriul Germaniei.

Și nu este prima oară când se vorbește despre o fuziune între UniCredit şi Commerzbank. În 2019 acest proiect a mai fost analizat odată, în condițiile în care băncile europene pierd constant teren în fața băncilor americane = în ceea ce priveşte profitabilitatea şi cota de piaţă.

În acest sens, organismele europene de reglementare le-au recomandat constant băncilor să analizeze posibile fuziuni care să genereze economii de scară, însă până acum nu au avut loc mari fuziuni transfrontaliere. În general, marea majoritate a băncilor se plâng că cerinţele de capital ale UE şi diferitele regimuri de reglementare fac fuziunile mult prea costisitoare.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.capital.ro).

Accesați aici articolul integral !

spot_img

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -idei, plan, strategii, dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!