4.3 C
București
marți, noiembrie 29, 2022

Analize și Trenduri – Răzvan Popescu este noul director general al Romgaz. A fost numit în funcție pentru o perioadă de patru luni – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Consiliul de Administraţie al Romgaz a decis miercuri, 23 noiembrie, numirea lui Răzvan Popescu în funcția de director general pe o perioadă de patru luni.

Totodată, Aristotel Marius Jude a fost numit în funcţia de director general adjunct Romgaz, tot pe o perioadă de 4 luni, începând din 18 decembrie, potrivit unei informări transmise Bursei de la Bucureşti (BVB).

Grupul a înregistrat o cifră de afaceri de 10,8 miliarde de lei, în creştere cu 209,24% comparativ cu cea realizată în primele nouă luni din 2021.

Răzvan Popescu este noul director general al Romgaz. A fost numit în funcție pentru o perioadă de patru luni

Totodată, Aristotel Marius Jude a fost numit în funcţia de director general adjunct Romgaz, tot pe o perioadă de 4 luni, începând din 18 decembrie, potrivit unei informări transmise Bursei de la Bucureşti (BVB).

Grupul a înregistrat o cifră de afaceri de 10,8 miliarde de lei, în creştere cu 209,24% comparativ cu cea realizată în primele nouă luni din 2021. Profitul net consolidat pe acţiune (EPS) a fost de 5,81 lei, cu 93,5% mai mare decât cel înregistrat în primele nouă luni din 2021.

Cota de piaţă a Romgaz, estimată pentru primele nouă luni ale anului 2022, este de 50,6%, cu 5% mai mare decât cea înregistrată în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Romgaz a înregistrat un profit net de 2,2 miliarde lei în primele 9 luni ale anului

Romgaz a anunțat anterior că a înregistrat un profit net de 2,2 miliarde lei în primele nouă luni ale anului curent. Trebuie menționat că cifra este în creştere cu 93% faţă de aceeași perioadă a anului 2021. În același timp, cifra de afaceri s-a majorat de trei ori, mai exact de la 3,4 miliarde lei la 10,8 miliarde lei, potrivit raportului publicat, marţi, 15 noiembrie.

Simultan, compania a avut cheltuieli de patru ori mai mari faţă de perioada ianuarie-septembrie 2021, mai exact de 8,3 miliarde lei, a relatat Ziarul Financiar.

EBIDTA Romgaz a crescut cu 60%, ajungând la cifra de 2,8 miliarde lei. Consumul de gaze naturale estimat la nivel national a fost de 78,34 TWh, cu aproximativ 14% mai mic decât cel înregistrat în aceeași perioadă a anului 2021. Respectiv, cota de piaţă a companiei este de 50,6%, cu 5% mai mare decât în primele nouă luni ale anului trecut.

Productia de gaze naturale realizată în primele 9 luni din 2022 a fost de 3.687,4 mil.mc, aceasta se află în scădere cu 0,5%, iar cantitatea de energie electrică produsă a fost de 839,465 GWh, cu 97,02% mai mare. În consecință, veniturile din energie electrică au crescut cu 592%, la o producție mai mare cu 97%, în primele nouă luni din 2022.

Trebuie menționat că nivelul producției de gaze naturale a fost influențat de: implementarea de măsuri pentru optimizarea exploatării zăcămintelor de gaze naturale; continuarea și extinderea proiectelor de reabilitare a principalelor zăcăminte mature de gaze; efectuarea de programe de reparații și intervenții la sondele cu productivitate scăzută sau inactive și finalizarea unor lucrări de investiții pentru extinderea infrastructurii productive și conectarea de noi sonde la această infrastructură.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.capital.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!