2.5 C
București
marți, ianuarie 31, 2023

Analize și Trenduri – Rezervele internaţionale ale României (valute plus aur), 49,380 miliarde euro la 30 septembrie – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Rezervele valutare administrate de Banca Națională a României (BNR) se situau, la 30 septembrie, la nivelul de 43,711 miliarde euro, față de 42,851 miliarde euro la 31 august 2022, potrivit datelor publicate de banca centrală.

În cursul lunii septembrie au avut loc următoarele operațiuni: ▪ intrări de 3,667 miliarde euro, reprezentând: modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituțiile de credit la BNR; alimentarea conturilor Ministerului Finanțelor (inclusiv sumele rezultate din emisiunile unor euroobligațiuni ale Ministerului Finanțelor în valoare nominală totală de 1,350 miliarde euro); alimentarea contului Comisiei Europene și altele; ▪ ieșiri de 2,807 miliarde euro...

Rezervele valutare administrate de Banca Naţională a României (BNR) se situau, la 30 septembrie, la nivelul de 43,711 miliarde euro, faţă de 42,851 miliarde euro la 31 august 2022, potrivit datelor publicate de banca centrală. În cursul lunii septembrie au avut loc următoarele operaţiuni: intrări de 3,667 miliarde euro, reprezentând: modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit la BNR; alimentarea conturilor Ministerului Finanţelor (inclusiv sumele rezultate din emisiunile unor euroobligaţiuni ale Ministerului Finanţelor în valoare nominală totală de 1,350 miliarde euro); alimentarea contului Comisiei Europene şi altele; ieşiri de 2,807 miliarde euro, reprezentând: modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit la BNR; plăţi de rate şi dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută şi altele.

Nivelul rezervei de aur s-a menţinut la 103,6 tone. În condiţiile evoluţiilor preţurilor internaţionale, valoarea acesteia s-a situat la 5,669 miliarde euro.

Rezervele internaţionale ale României (valute plus aur) la 30 septembrie 2022 au fost de 49,380 miliarde euro, faţă de 48,565 miliarde euro la 31 august 2022.

Potrivit BNR, plăţile scadente în luna octombrie 2022 în contul datoriei publice denominate în valută, directe sau garantate de Ministerul Finanţelor, însumează circa 234 milioane euro.

(Copyright foto: 123RF Stock Photo)

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.ceccarbusinessmagazine.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!