30.1 C
București
miercuri, iulie 6, 2022

Analize și Trenduri – Rusia a impus restricții subsidiarelor locale ale băncilor UniCredit și Intesa Sanpaolo – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

Restricțiile, care sunt temporare, afectează companiile italiene, consulatele și cetățenii care au conturi la subsidiarele rusești ale acestor două bănci italiene.

Pe de altă parte, persoanele fizice și companiile italiene care doresc să își deschidă conturi noi la aceste subsidiare nu vor mai putea face acest lucru.

Aceste măsuri limitează operațiunile companiilor străine și vin pe fondul sancțiunilor impuse Federației Ruse de către Occident și de către Statele Unite ale Americii (SUA).

Rusia a decis să restricționeze operațiunile subsidiarelor locale ale băncilor UniCredit și Intesa Sanpaolo. Restricțiile, care sunt temporare, afectează companiile italiene, consulatele și cetățenii care au conturi la subsidiarele rusești ale acestor două bănci italiene.

Surse apropiate acestui dosar au declarat că subsidiarele acestor două bănci au primit scrisori de la Banca Centrală a Rusiei în care era notat faptul că entitățile mai sus menționate nu vor putea să retragă fonduri fără permisiunea echipelor manageriale locale. De asemenea, în scrisori se mai arată că această decizie se aplică din data de 25 mai și va fi valabilă timp de un an.

Pe de altă parte, persoanele fizice și companiile italiene care doresc să își deschidă conturi noi la aceste subsidiare nu vor mai putea face acest lucru.

Nu sunt primele măsuri luate de Banca Centrală a Rusiei

Banca Centrală a Rusiei a decis, încă de la începutul războiului de pe teritoriul Ucrainei, să aplice mai multe măsuri, progresiv mai dure. Aceste măsuri limitează operațiunile companiilor străine și vin pe fondul sancțiunilor impuse Federației Ruse de către Occident și de către Statele Unite ale Americii (SUA).

Printre primele măsuri luate de Banca Centrală a Rusiei se numără limitele stricte impuse asupra operațiunilor cu valută. Această măsură a fost luată într-o încercare de a opri tendința de depreciere a rublei.

De asemenea, investitorii străini nu mai pot face tranzacții cu acțiuni și obligațiuni rusești în Rusia.

Țara condusă de Vladimir Putin ia în considerare aplicarea de sancțiuni și companiilor internaționale care aleg să părăsească țara.

Operațiunile consulare au fost deja afectate

Ambasada Italiei de la Moscova spune că aceste sancțiuni au afectat deja operaţiunile consulare, subliniind că ele au dus la imposibilitatea colectării taxelor pentru serviciile consulare. Drept urmare, solicitanţii de vize pot fi preluaţi numai dacă şi-au plătit deja taxele sau dacă nu este nevoie de plata acestora, scrie Bloomberg.

Amintim că UniCredit a decis să deprecieze valoarea operaţiunilor sale din Rusia cu aproape două miliarde de euro în primul trimestru al 2022. Banca are aproximativ 4.000 de angajaţi şi 1.500 de clienţi de tip corporate în Rusia.

În acest timp, Intesa Sanpaolo are o expunere de credit în valoare de aproximativ patru miliarde de euro, iar prezența băncii italiene este mai limitată în Federația Rusă.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.capital.ro).

Accesați aici articolul integral !

spot_img

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!