-0.1 C
București
marți, ianuarie 25, 2022

Analize și Trenduri – Se anunţă noi scumpiri în România! Vestea teribilă venită chiar în prag de Sărbători – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

... Reguli stricte pentru dezinfectare și curățare Noul ordin al Ministerului Sănătăţii prevede reguli neîntâlnite în trecute, precum utilizarea unui „uscător”, respectiv o cameră special dedicată uscării instrumentelor şi materialelor curăţate... Se scumpesc servicii stomatologice în România?! Tarifele medicilor stomatologi din România ar putea suferi modificări în urma implementării unui nou ordin emis de Ministerul Sănătăţii..

Revoltă în rândul medicilor stomatologi din România! Ei sunt profund nemulţumiţi de un ordin recent al Ministerului Sănătăţii.

Se scumpesc servicii stomatologice în România?!

Tarifele medicilor stomatologi din România ar putea suferi modificări în urma implementării unui nou ordin emis de Ministerul Sănătăţii. Este vorba despre ordinul nr. 1761/2021, care vizează curăţarea, dezinfecţia şi sterilizarea din cabinele medicale.

Ordinul nr. 1761/2021 a fost publicat în Monitorul Oficial de la începutul toamnei acestui an, mai exact în luna septembrie. Noul ordin impus de Ministerul Sănătății a determinat reacții neașteptate din partea medicilor stomatologi din ţară.

Stomatologii consideră că anumite prevederi din noul ordin sunt exagerate. Anumite persoane au explicat că dacă ar respecta toate regulile noului ordin, atunci ar însemna să angajeze oameni noi, dar şi să reducă numărul pacienților dintr-o zi.

Toate acestea ar însemna, automat, creşterea semnificativă a tarifelor serviciilor.

Reguli stricte pentru dezinfectare și curățare

Noul ordin al Ministerului Sănătăţii prevede reguli neîntâlnite în trecute, precum utilizarea unui „uscător”, respectiv o cameră special dedicată uscării instrumentelor şi materialelor curăţate, dezinfectate şi sterilizate.

Ordinul nr. 1761/2021 din Monitorul Oficial accentuează importanța sterilizării și purificării ustensilor folosite de medicii stomatologi în cabinetele dentare.

Art. 4.  (2) Mopurile plate și lavetele lavabile (pe coduri de culori) trebuie să reziste spălării și termodezinfecției.

(4) Se folosește un mop plat la o suprafață de maximum 20 de metri pătrați cu schimbarea obligatorie a acestuia la trecerea dintr-o încăpere în alta. Lavetele pentru suprafață vor fi individualizate (respectând codul de culori stabilit) sau de unică folosință per suprafață.

(5) Mopurile și lavetele folosite se curăță și dezinfectează în mașinile de spălat din spălătoria spitalului sau din încăperile/spațiile special amenajate.

Art. 7. (1) Întreținerea ustensilelor folosite (cărucioare pentru curățenie, găleți, talpă mop, perii etc.) pentru efectuarea curățeniei se face după fiecare operație de curățare, precum și la sfârșitul zilei de lucru.

(2) Ustensilele utilizate se spală, se curăță, se dezinfectează și se usucă, respectându-se procedurile operaționale de curățenie și dezinfecție stabilite la nivelul unității sanitare.

(3) Personalul care execută operațiile de curățare și dezinfecție a ustensilelor folosite pentru curățenie trebuie să poarte echipament de protecție conform precauțiilor standard definite în Ordinul ministrului sănătății nr. 1.101/2016 privind aprobarea Normelor de supraveghere, prevenire și limitare a infecțiilor asociate asistenței medicale în unitățile sanitare.

Textul complet al Ordinului 1761/2021 din Monitorul Oficial este aici.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.capital.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!