2.4 C
București
luni, decembrie 5, 2022

Analize și Trenduri – Seceta afectează producția de miere: Plantele de pe câmp s-au uscat, iar în lipsa polenului, albinele sunt hrănite de apicultori – Sinteza

1 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: In prelucrare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Seceta lovește și în crescătorii de albine. Plantele de pe câmp s-au uscat aproape toate și, în lipsa polenului, albinele sunt hrănite de apicultori. Singura salvare este ajutorul acordat de stat, dar banii sunt foarte puțini. Apicultorii avertizează că dacă nu va ploua în curând mierea românească va fi puțină și scumpă. Nu mulți apicultori

Seceta lovește și în crescătorii de albine. Plantele de pe câmp s-au uscat aproape toate și, în lipsa polenului, albinele sunt hrănite de apicultori. Singura salvare este ajutorul acordat de stat, dar banii sunt foarte puțini. Apicultorii avertizează că dacă nu va ploua în curând mierea românească va fi puțină și scumpă.

Nu mulți apicultori se pot lăuda că au stors miere de salcâm în 2022. Asta, pentru că în județul Timiș mare parte a florilor de salcâm au fost distruse de caniculă. Apicultorii au dus stupii în alte zone din țară ca să poată produce miere.

Spasa Spoianov, apicultor: Având în vedere că toate s-au scumpit, toate imputurile s-au scumpit aici, o să simțim destul de bine palma asta.

Semne bune nu sunt nici pentru mierea polifloră.

Mihai Vălușescu, jurnalist Digi24: Până și simplele flori de câmp s-au uscat, iar apicultorii trebuie să hrânească singuri albinele, ceea ce înseamnă pentru ei costuri în plus.

Spasa Spoianov, apicultor: Baza proteică, polenul, o să pice, eu ca apicultor, eu îmi pregătesc turtă mai ales pentru roiuri proiteice ca să le ajut să își formeze corpul gras din august.

Petre Doda, președinte Asociația Crescătorilor de Albine, Timiș: Fiecare apicultor investește și caută să poată scoate și acel mic profit, de multe ori chiar munca apicultorului nu este retribuită, faci din plăcere.

Pentru că la vecinii din Ungaria nu este secetă, deoarece ei își irigă culturile, mulți apicultori din Arad, spre exemplu, merg cu stupii până la graniță ca alibele să polenizeze plantele din țara vecină.

Bărbat: Dincolo este un lan foarte frumos de floarea soarelui, și la noi fiind atât de uscat, chiar dacă avem floarea soarelui, nu există polen în floare, și atunci apicultorii își aduc aici pe frontieră albinele și albinele fac contrabandă, aduc miere din Ungaria.

Reporter: Mihai Vălușescu / Operator: Cristian Kovacs

Editor : Liviu Cojan

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.digi24.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!