27.1 C
București
miercuri, mai 25, 2022

Analize și Trenduri – Serviciile de curierat se vor scumpi, pe fondul creşterii ratei inflaţiei şi al preţurilor mari la combustibili – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

Potrivit raportului, majorarea preţurilor serviciilor de curierat intervine în condiţiile în care mărfurile nealimentare s-au scumpit cu 9,33%, cele alimentare cu 8,84%, iar serviciile cu 6,08%, după cum arată datele Institutul Naţional de Statistică (INS).

Consultanţii consideră că piaţa de e-Commerce va traversa o perioadă de presiune sporită, în contextul creşterii preţurilor la serviciile conexe, iar lupta pentru păstrarea competitivităţii în mediul online va deveni mai intensă în cea de-a doua parte a anului 2022...

Potrivit estimărilor Asociaţiei Române a Magazinelor Online (ARMO), sectorul e-commerce românesc a atins pragul de 6,2 miliarde de euro la finalul anului 2021, cu aproximativ 10% mai mult decât în 2020, când valoarea comerţului online a fost estimată la 5,6 miliarde de euro.

Serviciile de curierat preconizează majorări iminente ale preţurilor, pe fondul creşterii ratei inflaţiei şi al scumpirilor la combustibili, gaze şi energie electrică, arată o analiză de piaţă realizată de o companie de tehnologie care a dezvoltat o soluţie globală de management al livrărilor pentru magazinele online, relatează Agerpres. Potrivit raportului, majorarea preţurilor serviciilor de curierat intervine în condiţiile în care mărfurile nealimentare s-au scumpit cu 9,33%, cele alimentare cu 8,84%, iar serviciile cu 6,08%, după cum arată datele Institutul Naţional de Statistică (INS).

Consultanţii consideră că piaţa de e-Commerce va traversa o perioadă de presiune sporită, în contextul creşterii preţurilor la serviciile conexe, iar lupta pentru păstrarea competitivităţii în mediul online va deveni mai intensă în cea de-a doua parte a anului 2022.

„În vreme ce unele companii de curierat iau în calcul să menţină la nivelul actual tarifele de livrare la puncte fixe, alţi curieri încă nu au luat o decizie în acest sens. Potrivit estimărilor Asociaţiei Române a Magazinelor Online (ARMO), sectorul e-commerce românesc a atins pragul de 6,2 miliarde de euro la finalul anului 2021, cu aproximativ 10% mai mult decât în 2020, când valoarea comerţului online a fost estimată la 5,6 miliarde de euro. Totuşi, creşterea a fost uşor sub previziunile iniţiale potrivit cărora s-ar fi aşteptat o creştere cu 15% şi vânzări online în valoare de 6,5 miliarde de euro la final de an. Competiţia va deveni tot mai acerbă pe online. Potrivit ultimului raport Eurostat publicat în ianuarie 2022, 88% dintre români au utilizat internetul cel puţin o dată în 2021, în creştere de la 85% cât era procentul înregistrat în 2020”, se arată în analiza Innoship.

Pe acest fond, se preconizează că retailerii online pot avea un avantaj competitiv prin implementarea unei strategii de livrare bazată pe mai mulţi curieri cu ajutorul unei soluţii de automatizare a managementului livrărilor. De asemenea, un proces de livrare rapid şi flexibilitatea multiplelor opţiuni de livrare oferite la check-out vor încuraja decizia de achiziţie online, crescând vânzările.

Statisticile arată că 44% dintre utilizatorii de Internet au făcut cel puţin o achiziţie online în 2021, procentajul fiind cu 1% mai mic decât în 2020, dar numărul cumpărătorilor online a crescut, atât timp cât şi baza de internauţi s-a majorat.

Analizei Innoship relevă faptul că experienţa de cumpărare va face diferenţa în piaţă, în timp ce magazinele online competitive sunt cele care au reuşit să investească în tehnologii care îmbunătăţesc percepţia clienţilor şi răspund nevoilor lor dinamice.

(Copyright foto: 123RF Stock Photo)

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.ceccarbusinessmagazine.ro).

Accesați aici articolul integral !

spot_img

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!