27.1 C
București
miercuri, mai 25, 2022

Analize și Trenduri – Sistemul depozit – garanție și stadiile implementării Directivelor Europene în dezbatere la Pria Environment Conference în 6 aprilie 2022 – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

AGENDA9,30 – 09.35 – Start live videoconferință9.35 – 12.30 – Dezbatere online despre SGR și stadiile implementării Directivelor Europene Sistemul depozit – garanție 1 octombrie 2022 – este data la care se va da start SGR?Cum se va face campania de conștientizare în ceea ce privește colectarea selective? Cum se va promova sistemul și cine se va implica?Cum va arăta compania care va gestiona SGR?Cum va arăta în continuare reglementarea sistemului depozit-garanție în România? Care sunt pașii pe care trebuie să ii parcurgă producătorii...

PRIAevents organizează conferința PRIA Environment 2022 în 6 aprilie 2022 de la ora 9,30, online – una dintre cele mai importante platforme de dezbateri despre cele mai semnificative teme de mediu pe care o organizăm în acest an, potrivit unui comunicat de presă.

PRIA Environment reprezintă una dintre cele mai importante platforme de dezbateri între companii, autorități, ONG-uri și societatea civilă, dar și întalnirea anuală a tuturor celor implicați în conservarea mediului.

În cadrul acestei ediții a conferinței Pria Environment aducem împreună companiile din domeniul mediului, producătorii, retailerii și autoritățile și ne concentrăm pe dezbaterea temelor esențiale de mediu precum: implementarea sistemului depozit – garanție, stadiul transpunerii Directivelor UE, industria și tranziția spre o economie verde, colectarea și reciclarea.

Te invităm să îi întâlnești pe cei mai importanți oameni din domeniu, să participi la un eveniment interactiv, intrând în dialog, astfel încât la finalul acestuia să avem propuneri concrete și idei trasate, soluții pentru implementarea SGR în acest an, dar și pentru a vedea cum ne putem atinge țintele de colectare și cum putem să transpunem cât mai eficient legislația UE în cea națională.

Partenerii principali ai evenimentului sunt :  TOMRA, RER Ecologic GroupARAMAsociatia OIREP, FEPRA și Green Group.

AGENDA
9,30 – 09.35 –  Start live videoconferință
9.35 – 12.30 – Dezbatere online despre SGR și stadiile implementării Directivelor Europene

Sistemul depozit – garanție

1 octombrie 2022 – este data la care se va da start SGR?
Cum se va face campania de conștientizare în ceea ce privește colectarea selective? Cum se va promova sistemul și cine se va implica?
Cum va arăta compania care va gestiona SGR?
Cum va arăta în continuare reglementarea sistemului depozit-garanție în România? Care sunt pașii pe care trebuie să ii parcurgă producătorii, dar retailerii pentru a fi implementat la începutul lunii octombrie 2022?
Ce oferte vor depune companiile? Care vor fi planurile acestora și când le vor depune?
PNRR – ce fonduri sunt alocate prin PNRR pentru SGR? Dar pentru alte domenii? Se vor aloca si fonduri prin AFM?

Colectarea deșeurilor și reciclarea
Cum vor fi atinse țintele anul acesta? Care este părerea mediului de business? Ce măsuri mai pot lua autoritățile?
Responsabilitatea companiilor din Romania, a populației, a asociațiilor de locatari/proprietari? Cum se poate crește conștientizarea în rândul companiilor și al populației?
Care este rolul organizațiilor care implementează obligațiile privind răspunderea extină a producătorului in domeniul gestionarii deșeurilor?
Ce pot face companiile de reciclare, de colectare? Dar autoritățile locale? Cum arată astăzi sistemul pay as you throw?
Ce rol au aplicațiile și tehnologia în general pentru o mai mare transparență?
Fondurile din PNRR se acordă atât autorităților cât și companiilor private pentru colectare și reciclare?

Stadiul implementării Directivelor Europene ce privesc mediul

Directiva (UE) 2019/904 a Parlamentului European și a Consiliului, privind reducerea impactului anumitor prooduse din plastic asupra mediului –  interdicție la nivelul UE a produselor de plastic de unică folosință ori de câte ori sunt disponibile alternative. Cum s-au aliniat companiile la reglementările ce au intrat in vigoare anul trecut? Ce pași în plus trebuie urmați în acest an?

DIRECTIVA (UE) 2018/852 modificare a Directivei 94/62/CE privind ambalajele și deșeurile de ambalaj – eco-design-ul ambalajelor. Prevenirea producerii de deșeuri de ambalaje și promovarea reutilizării, a reciclării și a altor forme de valorificare a deșeurilor de ambalaje în locul eliminării finale a acestora, contribuind astfel la tranziția către o economie circulară.

Care este stadiul de implementare al acestora? Va fi nevoie să mai implementăm alte Directive în viitor?

12.30 – 13.00 – Q&A. Concluzii

Lectorii sunt:
Barna TÁNCZOSMinistrul Mediului, Apelor şi Pădurilor
Alin VIȘAN – Președinte, Asociația Română pentru Ambalaje și Mediu (ARAM)
Doinița MIHAI – Vice President Governmental Affairs Eastern Europe South, TOMRA
Alice NICHITA – Reprezentant al aliantei producatorilor de bauturi din RomaniaPreședinte, Asociația Națională pentru Băuturi Răcoritoare
Mihaela FRĂSINEANU – Director Executiv, Asociația Oirep Ambalaje
Radu MERICĂ – Director General, RER Ecologic Group
Constantin DAMOV – Președinte, Coaliția pentru Economia Circulară/ Președinte Green Group
Ionuț GEORGESCU – CEO, FEPRA
Reprezentanți companii retail

Moderator al evenimentului va fi Raluca VOIVOZEANU – CEO, PRIA Conferences.
Conferința PRIA ENVIRONMENT 2022 face parte din seria conferințelor de succes organizate de PRIAevents în RomâniaRepublica Moldova și Bulgaria. Cu o experiență de peste 15 ani în organizarea evenimentelor premium, echipa PRIAevents este recunoscută pentru organizarea evenimentelor bine documentate din cele mai reprezentative sectoare ale economiei și pentru cele mai importante festivități de premiere.

PRIAevents este recunoscută de multă vreme ca o platformă independentă și  echidistantă de discuții despre cele mai importante teme, despre schimbări legislative, politici în toate sectoarele economiei.

Pentru detalii complete și înscriere accesați: https://priaevents.ro/pria-environment-2022-6-aprilie-2022/.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

spot_img

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!