În septembrie 2021, Raben Logistics Romania a făcut prima achiziție de remorci de tip City Liner pe care le-a folosit cu succes în depozitele Raben din Timișoara si București. Avantajele oferite de acest tip de remorcă flexibilă și versatilă, care poată fi ușor manevrată  chiar și în spațiile înguste, datorită unghiului de virare de 25 de grade, respectiv echipamentul de ridicare a mărfurilor de la sol cu care este echipată, aduc avantaje semnificative în organizarea transporturilor. Datorită capacității de încărcare de până la 27 de europaleți, avantajele au venit și din optimizarea costurilor de transport, care în contextul actual al pieței sunt foarte importante. Capacitatea mare de încărcare a remorcii, reduce numărul de camioane necesare pentru transportul bunurilor și duce implicit la reducerea emisiilor de gaze per palet de marfă transportat. În plus, remorca de tip CityLiner este proiectată pentru reducerea zgomotului, ceea ce o face ideală pentru livrările în orașe, integrând astfel viitoarele planuri de reducere a zgomotului ambiental în marile orașe. Echipa operațională Raben apreciază avantajele pe care această remorcă le oferă și a decis să achiziționeze noi remorci pe care le va folosi pentru organizarea transporturilor în depozitele Raben din Cluj și București.

Creșterea constantă a solicitărilor de transport pe care Raben Logistics Romania le procesează se datorează investițiilor permanente pe care Raben Group le face atât in România, cât și în restul de 14 țări în care este prezentă cu o rețea de grupaj proprie. Rețeaua de 9 depozite din România, reușește transportul mărfurilor într-un interval de până la 24 de ore, în funcție de locul de încărcare și descărcare. Pentru obținerea unei cotații rapide de tip SPOT, este suficientă introducere rapidă a informațiilor legate de transport în platforma robotizată MyOffer și în câteva minute, este generată cotația de preț care este trimisă pe email. Alte soluții moderne sunt permanent la dispoziția clienților, precum Confirmarea Livrării cu Poză, serviciu oferit gratuit, foarte util în multe situații, sau monitorizarea transportului în timp real prin intermediul parametrului ETA, care estimează ora la care o expediție este livrată la destinatar. Detaliile complete ale rețelei naționale de grupaj din România sunt disponibile aici : https://romania.raben-group.com/servicii/transport-marfa-romania-si-europa/transport-marfa-romania 

În 2021 și 2022, Raben Group s-a extins în Austria și Grecia, prin achiziția companiilor Bexity din Austria și Intertrans din Grecia. Rețeaua de grupaj europeană a crescut numărul de depozite și în Germania, prin achiziția în 2021 a Luible Logistics GMBH. Timpul de tranzit România-Germania a fost redus până la 48 de ore, în funcție de codurile poștale de expediție și destinație. Soluția dezvoltată la nivel european oferă prețuri imbatabile pentru transportul către Germania în regim de grupaj. Mai multe detalii sunt prezentate pe larg aici : https://romania.raben-group.com/transport-marfa-germania  (P)