19 C
București
sâmbătă, mai 21, 2022

Analize și Trenduri – Sondaj eJobs: 80% dintre companii spun că recrutările continuă conform planurilor sau chiar au crescut – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

Opt din zece companii care activează în România susţin că recrutările continuă conform planurilor sau chiar au crescut volumul de angajări faţă de ceea ce previzionau pentru acest an, arată datele unui sondaj publicat de o platformă de recrutare online...

Astfel, conform eJobs, 15,8% dintre respondenţi spun că, în 2022, vor pune la dispoziţie mai multe locuri de muncă, comparativ cu anul anterior, în timp ce 8% angajează, în acest moment, peste estimările iniţiale pentru acest an.

„Pentru a echilibra efectele războiului din Ucraina asupra moralului echipelor, o treime dintre angajatori spun că organizează mai des întâlniri 1 la 1, iar circa 27% profită de ridicarea restricţiilor şi organizează evenimente interne prin care oamenii se pot reconecta.

Opt din zece companii care activează în România susţin că recrutările continuă conform planurilor sau chiar au crescut volumul de angajări faţă de ceea ce previzionau pentru acest an, arată datele unui sondaj publicat de o platformă de recrutare online, citat de Agerpres. Astfel, conform eJobs, 15,8% dintre respondenţi spun că, în 2022, vor pune la dispoziţie mai multe locuri de muncă, comparativ cu anul anterior, în timp ce 8% angajează, în acest moment, peste estimările iniţiale pentru acest an. La polul opus, doar 16% dintre companii afirmă că şi-au pus „pe pauză” anumite proiecte de recrutare.

Întrebaţi care este starea generală pe care o au în această perioadă, 65% din totalul liderilor din companii au menţionat curajul, optimismul, rezilienţa şi pasiunea faţă de ceea ce fac, ca emoţii principale. În ceea ce priveşte echipele lor, 79% afirmă că, deşi nu trec printr-o perioadă uşoară, se menţin motivaţi, productivi, optimişti şi energici. Pe de altă parte, 21% dintre companiile chestionate declară că angajaţii lor sunt nesiguri, demoralizaţi şi provocaţi emoţional în aceste momente.

„Pentru a echilibra efectele războiului din Ucraina asupra moralului echipelor, o treime dintre angajatori spun că organizează mai des întâlniri 1 la 1, iar circa 27% profită de ridicarea restricţiilor şi organizează evenimente interne prin care oamenii se pot reconecta. 12% implică angajaţii în diverse activităţi caritabile de grup pentru a menţine o stare de spirit mai bună în echipă sau chiar oferă sprijin angajaţilor care au rude aflate în zonele de conflict. Alţi 7,5% se concentrează pe zona de sănătate emoţională şi pun la dispoziţia angajaţilor beneficii de tipul psihoterapiei sau ţin workshop-uri cu specialişti în wellbeing”, se menţionează în cercetarea eJobs

În acest context, aproape jumătate dintre respondenţi susţin că sunt dispuşi să angajeze cetăţeni ucraineni, iar acest lucru se reflectă şi în oferta de locuri de muncă. Astfel, în luna martie, 3,5% din numărul total de joburi de pe eJobs.ro a fost pentru aceştia. Totuşi, 9,4% dintre angajatori au renunţat să mai angajeze ucraineni, din cauza formalităţilor birocratice. „La capitolul integrarea ucrainenilor în echipele din România, companiile se arată încrezătoare că acest aspect nu reprezintă o provocare imposibil de trecut. Astfel, 36% dintre acestea spun că va fi dificil, dar au încredere în deschiderea angajaţilor actuali şi răbdarea necesară pentru a-i face parte din echipă. 47% dintre angajatori văd însă integrarea foarte uşoară datorită procedurilor lor interne, în timp ce 17% au o abordare mai pragmatică: atât timp cât se văd rezultatele, e mai puţin important cât de repede se integrează”, a declarat Roxana Drăghici, şef de vânzări eJobs România.

La capitolul modalitate de desfăşurare a lucrului, 60% dintre cei intervievaţi au menţionat activitatea la birou, 30% au optat pentru sistemul de muncă hibrid şi doar 10% sunt în continuare complet remote. „Ce e surprinzător, însă doar la prima vedere, e faptul că 13,2% dintre cei care nu au revenit complet sau deloc la sedii spun că au dorit să o facă, dar semnalele pe care le-au primit de la angajaţi şi candidaţi i-au făcut să reconsidere decizia şi să amâne reîntoarcerea. Acest lucru se reflectă şi în oferta de joburi remote, care, în luna martie, a ajuns la un nivel maxim istoric, de 11,9% din numărul total de joburi”, se arată în raportul de specialitate.

Studiul a fost derulat pe un eşantion de circa 300 de companii, respondenţii fiind oameni de HR, manageri şi antreprenori.

(Copyright foto: 123RF Stock Photo)

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.ceccarbusinessmagazine.ro).

Accesați aici articolul integral !

spot_img

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!