24.2 C
București
duminică, august 14, 2022

Analize și Trenduri – Sorin Cîmpeanu: Ministerul Educaţiei susţine accesul studenţilor la credite BEI – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -masuri, metode, obiective, strategii, idei, plan, cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Programul de garantare a schemei de împrumuturi pentru studenţi, prezentat de echipa Fondului European de Investiţii (FEI), divizie a BEI, vizează îmbunătăţirea accesului la educaţie şi beneficiază de fonduri europene prin programul Invest EU.

Programul de investiţii al BEI pentru universităţi, aflat în implementare, are un buget de 100 milioane euro şi se derulează pe baza acordurilor de împrumuturi încheiate de BEI cu Universitatea Politehnica din Bucureşti (2019), Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (2020), Universitatea de Medicină şi Farmacie ‘Carol Davila’ (2020) şi Universitatea ‘Babeş-Bolyai’ din Cluj-Napoca (2022).

Ministerul Educaţiei susţine accesul studenţilor la credite acordate de BEI – garanţii acordate de Banca Europeană de Investiţii cu sprijinul Comisiei Europene, fără taxe şi comisioane – pentru a facilita studiul în universităţile româneşti, a transmis, marţi, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

El a primit o delegaţie a BEI, condusă de vicepreşedintele Christian Kettel Thomsen. La întâlnire, organizată în format hibrid, au fost participat rectori şi membri ai echipelor de conducere a 30 de universităţi din România, dar şi reprezentanţi ai Uniunii Studenţilor.

“Temele de discuţie au vizat programele de investiţii ale BEI, repectiv schema de împrumuturi pentru studenţi şi programul de investiţii pentru universităţile din România. Programul de garantare a schemei de împrumuturi pentru studenţi, prezentat de echipa Fondului European de Investiţii (FEI), divizie a BEI, vizează îmbunătăţirea accesului la educaţie şi beneficiază de fonduri europene prin programul Invest EU. Programul se aplică prin parteneriate încheiate exclusiv de universităţi sau grupuri de universităţi cu FEI şi vizează sprijinirea studenţilor pentru a studia în universităţi din ţara noastră. De acest program pot beneficia atât tineri din România, cât şi din alte state UE sau non-UE. Prin grupul-ţintă vizat, programul propus poate constitui un factor relevant pentru dinamizarea procesului de internaţionalizare a universităţilor din România”, a scris ministrul, pe Facebook.

Programul de investiţii al BEI pentru universităţi, aflat în implementare, are un buget de 100 milioane euro şi se derulează pe baza acordurilor de împrumuturi încheiate de BEI cu Universitatea Politehnica din Bucureşti (2019), Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (2020), Universitatea de Medicină şi Farmacie ‘Carol Davila’ (2020) şi Universitatea ‘Babeş-Bolyai’ din Cluj-Napoca (2022). În prezent, se află în evaluare aplicaţia depusă de Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţă şi Tehnologie din Târgu Mureş.

“În a doua jumătate a anului 2022 va fi lansat un nou program de investiţii adresat universităţilor, cu un buget de până la 150 milioane euro. Proiectele ce urmează să fie finanţate în cadrul acestui program vizează construcţia, extinderea, renovarea şi reabilitarea infrastructurii universitare. Dialogul va continua la nivel tehnic, iar Ministerul Educaţiei susţine toate iniţiativele care contribuie la dezvoltarea învăţământului superior şi asigură sprijin studenţilor”, a completat ministrul Cîmpeanu, potrivit Agerpres.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

spot_img

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -idei, plan, strategii, dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!