20 C
București
luni, mai 23, 2022

Analize și Trenduri – S&P: Rusia a intrat în incapacitate de plată selectivă pentru datoria externă – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

Rusia a încercat să-și plătească cu ruble obligațiuni în dolari în 4 aprilie, a transmis agenția de rating S;P.

Conform acesteia, această acțiune reprezintă o „intrare în incapacitate de plată selectivă” pentru că investitorii nu vor putea, cel mai probabil, să schimbe rublele în dolari echivalenți cu valoarea originală.

Rusia are o perioadă de grație de 30 de zile începând cu 4 aprilie să facă plățile de capital și de dobânzi, însă S;P spune că nu se așteaptă ca Moscova să facă conversia în dolari, în condițiile în care sancțiunile occidentale nu-i permit să-și respecte termenii obligațiilor stabilite...

Rusia a intrat în incapacitate de plată în ce privește datoria sa externă, încercând să-și plătească obligațiunile cu ruble, nu cu dolari, a transmis agenția de rating S;P, vineri, conform CNN.

Rusia a încercat să-și plătească cu ruble obligațiuni în dolari în 4 aprilie, a transmis agenția de rating S;P. Conform acesteia, această acțiune reprezintă o „intrare în incapacitate de plată selectivă” pentru că investitorii nu vor putea, cel mai probabil, să schimbe rublele în dolari echivalenți cu valoarea originală.

Conform S;P, o intrare în incapacitate de plată selectivă este declarată atunci când o entitate nu mai poate să-și respecte o anume obligație, însă nu este încă oficială incapacitatea de plată pe întreaga datorie externă.

Rusia are o perioadă de grație de 30 de zile începând cu 4 aprilie să facă plățile de capital și de dobânzi, însă S;P spune că nu se așteaptă ca Moscova să facă conversia în dolari, în condițiile în care sancțiunile occidentale nu-i permit să-și respecte termenii obligațiilor stabilite.

Dacă Rusia ar intra complet în incapacitate de plată, aceasta ar fi pentru prima oară când se întâmplă acest lucru în mai mult de un secol, de când Lenin a anunțat că nu va mai plăti obligațiunile emise de fosta administrație țaristă.

Rusia nu poate să accese aproximativ 315 miliarde de dolari din rezervele sale de valută, ca urmare a sancțiunile impuse de Occident după invadarea Ucrainei. Până săptămâna trecuta, SUA a permis Rusiei să mai folosească din activele sale înghețate pentru a-i plăti pe unii investitori în dolari, însă, recent, trezoreria americană a blocat toate încercările de folosire a rezervelor aflate la bănci americane.

JPMorgan estimează că Rusia avea o datorie externă de aproximativ 40 de miliarde de dolari la finalul anului trecut, jumătate din aceasta fiind la investitori străini.

Rușii plănuiesc represalii în justiție – ministrul de finanțe rus spune că Moscova vrea să dea în judecată pentru că Rusia „a luat toate măsurile necesare pentru ca investitorii să-și primească plățile”.

„Vom oferi dovezi ale plățlor noastre la tribunal, pentru a confirma eforturile noastre de a plăti în ruble, așa cum am făcut-o și în valută. Nu va fi o procedură simplă”, a adăugat Anton Siluanov. El nu a spus, totuși, pe cine intenționează Rusia să dea în judecată.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului spune, la rândul său, că orice incapacitate de plată ar fi „artificială”, pentru că Rusia are valută să plătească, doar că nu o poate accesa.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.digi24.ro).

Accesați aici articolul integral !

spot_img

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!