26 C
București
sâmbătă, mai 21, 2022

Analize și Trenduri – Standard&Poor’s reconfirmă ratingul suveran al României la “BBB-” şi menţine perspectiva stabilă. Câciu: Dă încredere investitorilor – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

Agenţia de evaluare financiară Standard & Poor's a reconfirmat, vineri, ratingul suveran aferent datoriei guvernamentale a României la BBB-/A-3, pentru datoria pe termen lung şi scurt în moneda locală şi valută, precum şi perspectiva stabilă, informează Ministerul Finanţelor într-un comunicat de presă.

De asemenea, riscurile generate de conflictul din Ucraina sunt atenuate de perspectiva absorbţiei unui volum important de fonduri europene (România fiind unul din principalii beneficiari ai fondurilor structurale prevăzute în Cadrul Multianual al UE şi în Facilitatea de Redresare şi Rezilienţa)...

N-o spunem doar noi, o spune şi Standard & Poor's, care confirma ratingul de ţara şi gradul crescut de siguranţa pentru investitori menţinând perspectiva stabila", a subliniat ministrul Finanţelor, Adrian Câciu.

Agenţia de evaluare financiară Standard & Poor’s a reconfirmat, vineri, ratingul suveran aferent datoriei guvernamentale a României la BBB-/A-3, pentru datoria pe termen lung şi scurt în moneda locală şi valută, precum şi perspectiva stabilă, informează Ministerul Finanţelor într-un comunicat de presă. Este un semnal că economia românească va depăși cu bine această perioadă complicată pe care o parcurge întreaga Europă, a spus ministrul Adrian Câciu.

Potrivit Standard & Poor’s, ratingul României este susţinut de statutul de membru al Uniunii Europene şi accesul robust la finanţarea de pe pieţele internaţionale de capital.

De asemenea, riscurile generate de conflictul din Ucraina sunt atenuate de perspectiva absorbţiei unui volum important de fonduri europene (România fiind unul din principalii beneficiari ai fondurilor structurale prevăzute în Cadrul Multianual al UE şi în Facilitatea de Redresare şi Rezilienţa), precum şi de dependenţa energetică scăzută a faţa de gazele naturale şi petrolul din Rusia.

“Guvernul României aplică măsuri eficiente de contracarare a efectelor crizei energetice şi a războiului din Ucraina. N-o spunem doar noi, o spune şi Standard & Poor’s, care confirma ratingul de ţara şi gradul crescut de siguranţa pentru investitori menţinând perspectiva stabila”, a subliniat ministrul Finanţelor, Adrian Câciu.

Standard & Poor’s susţine că înregistrarea unei creşteri economice sustenabile cumulată cu reducerea deficitului fiscal al guvernului ar putea duce la consolidarea capacităţii productive a economiei României şi, pe cale de consecinţă, la o posibilă acţiune de îmbunătăţire a ratingului suveran al României.

Decizia celor de la Standard & Poor’s vine la o săptămână după ce o altă mare agenţie de rating, Fitch Ratings, a confirmat şi ea ratingul suveran al României la “BBB minus” cu perspectivă negativă, aceasta fiind ultima notă din categoria “investment-grade” (recomandat pentru investiţii). 

Ministrul de Finanțe: Sunt semne că România va depăși cu bine această perioadă complicată din Europa

“Faptul că agenția Standard & Poor’s reconfirmă ratingul suveran al României și menține perspectiva stabilă reprezintă încă o dovadă că politicile noastre publice de finanțare a economiei au fost corecte”, a transmis ministrul de Finanțe Adrian Câciu.

Potrivit ministrului, este un semnal extrem de important că “soluțiile actualei guvernări de contracarare a efectelor crizei energetice și ale războiului din Ucraina dau investitorilor motive de încredere că economia românească va depăși cu bine această perioadă complicată pe care o parcurge întreaga Europă”.

“Pentru mine și colegii din Ministerul Finanțelor semnalul dat de Standard & Poor’s înseamnă o confirmare că eforturile de a lansa noi programe de sprijin pentru companiile românești sunt apreciate.

De aceea, după lansarea programului “Sprijin pentru România”, vom continua să muncim pentru a finaliza cât mai repede întreg cadrul de susținere financiară a firmelor locale”, a transmis ministrul de Finanțe.

 

 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.digi24.ro).

Accesați aici articolul integral !

spot_img

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!