19 C
București
sâmbătă, mai 21, 2022

Analize și Trenduri – Studiu: Peste 60% dintre companiile din Europa de Est consideră că afacerile au revenit la nivelul de dinainte de pandemie – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

Peste 90% dintre respondenţii din această zonă a continentului estimează că se vor confrunta cu dificultăţi în privinţa forţei de muncă Peste 60% dintre directorii financiari din Europa de Est au declarat că afacerile pe care le gestionează au revenit la nivelul de dinainte de pandemie – sfârşitul anului 2019...

Peste 60% dintre aceştia consideră că un risc predominant îl va reprezenta întreruperea lanţurilor de aprovizionare şi deficitul rezultat în aprovizionare şi producţie, iar peste 55% consideră că schimbările de politică economică (precum lockdown, conflicte comerciale, alegeri) vor fi un risc pentru viitor.

În ceea ce priveşte perspectiva, peste 80% dintre directorii financiari din Europa de Est consideră că pot ieşi din impasul creat de pandemie printr-o serie de oportunităţi, cum ar fi creşterea investiţiilor în automatizare şi digitalizare, peste 70% susţin că îi va ajuta introducerea modelelor moderne de lucru (de acasă şi hibrid), iar peste 50% apreciază că salvarea va veni de la creşterea cererii interne.

Peste 90% dintre respondenţii din această zonă a continentului estimează că se vor confrunta cu dificultăţi în privinţa forţei de muncă

Peste 60% dintre directorii financiari din Europa de Est au declarat că afacerile pe care le gestionează au revenit la nivelul de dinainte de pandemie – sfârşitul anului 2019, potrivit studiului CFO Panel 2022 realizat la începutul acestui an (cu puţin timp înaintea începerii conflictului din Ucraina) de compania de consultanţă în management Horváth. La nivel internaţional, mai mult de jumătate dintre intervievaţi consideră că pandemia a avut un efect pozitiv asupra companiilor. „Trăim cu pandemia COVID-19 de peste doi ani şi va continua să fie o problemă globală şi în 2022. Companiile din aproape toate industriile, la nivel mondial, au fost sau încă sunt afectate de această criză, ceea ce le-a obligat să se adapteze, să adopte o serie de măsuri pentru a-şi recăpăta stabilitatea. În plus, tema sustenabilităţii apare din ce în ce mai des pe agenda directorilor financiari din lumea întreagă. În acest context se ridică mai multe întrebări: Ce strategie a dat roade în trecut, dar funcţionează şi acum? Care sunt riscurile şi care sunt oportunităţile? Răspunsurile directorilor financiari dau linia tendinţelor de business, dezvăluie în ce măsură şi cum ne-a afectat de fapt pandemia şi aduce transparenţă în creionarea strategiilor de dezvoltare”, a menţionat Anca Moiş, Senior Manager, Controlling & Finance Expert la Horváth România.

Şocul COVID-19 a fost o provocare nu doar pentru sistemul medical, ci şi pentru stabilitatea afacerilor, atât pe plan local, cât şi internaţional. Conform rezultatelor studiului, directorii financiari ai companiilor au perceput mai multe tipuri de riscuri asociate, unele dintre ele încă valabile.

Astfel, peste 90% dintre respondenţii din Europa de Est estimează că se vor confrunta cu dificultăţi în privinţa forţei de muncă, care va trebui pregătită pentru provocări viitoare. Peste 60% dintre aceştia consideră că un risc predominant îl va reprezenta întreruperea lanţurilor de aprovizionare şi deficitul rezultat în aprovizionare şi producţie, iar peste 55% consideră că schimbările de politică economică (precum lockdown, conflicte comerciale, alegeri) vor fi un risc pentru viitor.

În ceea ce priveşte perspectiva, peste 80% dintre directorii financiari din Europa de Est consideră că pot ieşi din impasul creat de pandemie printr-o serie de oportunităţi, cum ar fi creşterea investiţiilor în automatizare şi digitalizare, peste 70% susţin că îi va ajuta introducerea modelelor moderne de lucru (de acasă şi hibrid), iar peste 50% apreciază că salvarea va veni de la creşterea cererii interne.

(Copyright foto: 123RF Stock Photo)

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.ceccarbusinessmagazine.ro).

Accesați aici articolul integral !

spot_img

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!