2.5 C
București
marți, ianuarie 31, 2023

Analize și Trenduri – Țările OPEC+ au decis să reducă producția de petrol cu 2 milioane de barili pe zi. Prețul țițeiului a crescut la bursa din Londra – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Țările OPEC+ au decis să reducă producția de petrol cu 2 milioane de barili pe zi.

Țările OPEC+ au ajuns, miercuri, la un acord pentru reducerea producției de petrol cu 2 milioane de barili pe zi.

Reducerea de 2 milioane de barili pe zi va fi măsurată în raport cu aceeași valoare de bază ca și acordurile anterioare OPEC+, a declarat Amir Hossein Zamaninia, guvernatorul OPEC pentru Iran, reporterilor la Viena după întâlnire.

Țările OPEC+ au ajuns, miercuri, la un acord pentru reducerea producției de petrol cu 2 milioane de barili pe zi. Statele membre, printre care și Rusia, susțin că este o reacție la scăderea prețului petrolului, determinată de o încetinire a economiei globale.

Este cea mai mare reducere a Organizației Țărilor Exportatoare de Petrol și a aliaților săi din ultimii doi ani, dar va avea un impact mai mic asupra ofertei globale, scrie Bloomberg.

Mai multe țări membre pompează deja cu mult sub cotele lor, ceea ce înseamnă că ar fi deja în conformitate cu noile limite fără a fi nevoite să reducă producția.

Chiar și așa, decizia cartelului riscă să adauge un alt șoc unei economii globale care se luptă deja cu inflația determinată de costurile ridicate ale energiei. Mișcarea ar enerva, de asemenea, SUA – și ar putea declanșa un răspuns din partea Washingtonului. Președintele Joe Biden a vizitat Arabia Saudită la începutul acestui an încercând să își convingă aliații să crească producția pentru a avea prețuri mai mici la pompă pentru americani înaintea alegerilor intermediare din noiembrie.

Reducerea de 2 milioane de barili pe zi va fi măsurată în raport cu aceeași valoare de bază ca și acordurile anterioare OPEC+, a declarat Amir Hossein Zamaninia, guvernatorul OPEC pentru Iran, reporterilor la Viena după întâlnire.

Prețurile petrolului au crescut ușor după decizie până la 92 de dolari pe baril la Londra.

Miercuri, înainte de a fi luată decizia, oficialii americani au făcut apel către omologii din Golf, încercând să blocheze mișcarea de a reduce producția, potrivit unor persoane familiare cu discuțiile. Deja, Casa Albă a cerut Departamentului de Energie al SUA să analizeze dacă o interdicție a exporturilor de benzină, motorină și alte produse petroliere rafinate ar scădea prețurile, a raportat marți Bloomberg. Este o idee controversată, dar care câștigă teren în unele colțuri ale administrației Biden.

La Viena, înainte de întâlnire, au existat puține semne că presiunea SUA funcționează. Ministrul Energiei al Emiratelor Arabe Unite, Suhail Al Mazrouei, a insistat că decizia este „tehnică”.

„Este foarte important să rămână o decizie tehnică și să nu fie politică”, a spus el reporterilor. „De aceea este important să ne uităm la partea tehnică a ecuației și să ne uităm la orice preocupări legate de economie și de starea economiei.”

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.digi24.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!