15.4 C
București
vineri, mai 20, 2022

Analize și Trenduri – Todd Boehly va achiziționa clubul Chelsea. La ce valoare se ridică tranzacția? – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

În ceea ce privește valoarea tranzacției, Chelsea confirmă că este vorba despre o ofertă de 4,25 miliarde de lire sterline, adică echivalentul a 4,93 miliarde de euro.

Anunțul vânzării a venit cu doar câteva zile înainte ca acesta să se confrunte cu sancţiunile britanice, care au venit odată cu războiul început la data de 24 februarie.

În același timp, odată cu anunțul făcut, Abramovici a mai insistat și în legătură cu faptul că nu va solicita înapoi niciun împrumut luat de club pe parcursul conducerii sale de 19 ani şi că toate veniturile din vânzare vor merge către victimele războiului...

Într-un comunicat transmis sâmbătă dimineață, clubul londonez anunță că întreg consorţiul condus de Todd Boehly, coproprietar al echipei de baseball Los Angeles Dodgers, va achiziţiona Chelsea, scrie The Telegraph.

În ceea ce privește valoarea tranzacției, Chelsea confirmă că este vorba despre o ofertă de 4,25 miliarde de lire sterline, adică echivalentul a 4,93 miliarde de euro.

Aceeași sursă mai precizează că vânzarea ar urma să aibă loc la finele lunii mai. „Vânzarea este de aşteptat să fie finalizată la sfârşitul lunii mai, sub rezerva obţinerii tuturor aprobărilor de reglementare necesare”, se arată într-un comunicat publicat sâmbătă dimineaţa.

De ce se vinde clubul Chelsea?

Amintim faptul că patronul clubului, rusul Roman Abramovici, a anunțat că va vinde în luna martie, la câteva săptămâni distanță după ce Rusia a invadat Ucraina. Anunțul vânzării a venit cu doar câteva zile înainte ca acesta să se confrunte cu sancţiunile britanice, care au venit odată cu războiul început la data de 24 februarie.

În același timp, odată cu anunțul făcut, Abramovici a mai insistat și în legătură cu faptul că nu va solicita înapoi niciun împrumut luat de club pe parcursul conducerii sale de 19 ani şi că toate veniturile din vânzare vor merge către victimele războiului.

Încă de săptămâna trecută, un purtător de cuvânt al acestuia sublinia faptul că intențiile acestuia nu s-au schimbat în ciuda întâmplărilor din ultimele două luni de zile.

„Intenţiile domnului Abramovici cu privire la donarea veniturilor din vânzarea Chelsea către organizaţii de caritate nu s-au schimbat”, a asigurat joi un purtător de cuvânt.

Ce planuri au noii proprietari?

Menționăm faptul că grupul de cumpărători este alcătuit, pe lângă domnul Boehly, din Mark Walter, coproprietar cu acesta al Dodgers, miliardarul elveţian Hansjoerg Wyss şi compania americană de investiţii Clearlake Capital.

În ceea ce privește planurile noilor proprietari, potrivit ultimelor informații, aceștia s-au angajat să investească încă 1,75 miliarde de lire sterline în numele clubului, se mai arată în comunicat.

Amintim faptul că Roman Abramovici s-a poziționat împotriva războiului din Ucraina încă din primele zile, sperând la un acord de pace cât mai rapid.

„Pot să confirm că Roman Abramovici a fost contactat de partea ucraineană pentru sprijin în obținerea unei rezoluții pașnice și că de atunci încearcă să ajute. Având în vedere ce este în joc, vă rugăm să înțelegeți de ce nu am comentat nici situația ca atare, nici implicarea sa”, declara un purtător de cuvânt al miliardarului rus în urmă cu ceva timp.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.capital.ro).

Accesați aici articolul integral !

spot_img

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!