1.7 C
București
vineri, ianuarie 27, 2023

Analize și Trenduri – Top 10 al celor mai populare acțiuni deținute pe eToro – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Investitorii individuali au cumpărat în trimestrul al treilea acțiuni din "vechea economie", cum ar fi cele ale companiilor miniere și petroliere, păstrându-și în același timp încrederea în marii jucători din domeniul tehnologiei, precum Amazon și Microsoft, potrivit celor mai recente date ale rețelei sociale de investiții eToro.

eToro a analizat companiile care au înregistrat cea mai mare creștere și scădere procentuală a deținătorilor de acțiuni la sfârșitul trimestrului al treilea față de sfârșitul celui de-al doilea trimestru.

Compania care a înregistrat cea mai mare creștere procentuală a numărului de deținători a fost acțiunea de tip “meme” a rețelei de magazine Bed Bath & Beyond, cu o creștere de 182%, după ce prețul acțiunilor sale a crescut vertiginos în august înainte de a se prăbuși din nou...

Investitorii individuali cumpără în T3 acțiuni în industrii din “vechea economie”

eToro a analizat companiile care au înregistrat cea mai mare creștere și scădere procentuală a deținătorilor de acțiuni la sfârșitul trimestrului al treilea față de sfârșitul celui de-al doilea trimestru. De asemenea, platforma a examinat care sunt cele mai multe acțiuni deținute de utilizatorii săi, o listă care este în continuare dominată de marile companii de tehnologie, în ciuda scăderilor de preț din acest an.

Compania care a înregistrat cea mai mare creștere procentuală a numărului de deținători a fost acțiunea de tip “meme” a rețelei de magazine Bed Bath & Beyond, cu o creștere de 182%, după ce prețul acțiunilor sale a crescut vertiginos în august înainte de a se prăbuși din nou. Compania a fost, de asemenea, a doua cea mai “shortată” acțiune de pe platforma eToro în acest an, ceea ce indică un dezacord sănătos în rândul investitorilor cu privire la cea mai populară acțiune “meme” din ultima vreme.

Restul listei „celor mai mari creșteri” a inclus mai multe acțiuni din sectorul petrolier și minier din vechea economie, companiile petroliere Occidental Petroleum Corp și TotalEnergies SE înregistrând o creștere de 30% și, respectiv, 23% a deținătorilor, în timp ce gigantul petrolier american Chevron (+11%), compania de minierit Rio Tinto (+19%) și Barrick Gold (+13%) au atras mai mulți investitori.

Investitorii au fost atrași de scădere

Investitorii individuali au căutat, de asemenea, să „cumpere pe scădere” în trimestrul al treilea, FedEx (+25%), compania chineză de EV XPeng (+23%) și Cineworld (+14%) fiind pe lista celor mai mari creșteri. Toate cele trei companii au înregistrat scăderi uriașe ale prețului acțiunilor lor în acest an.

Cel mai mare declin în trimestrul al treilea a fost înregistrat de Twitter, cu o scădere de 14% în urma problemelor privind preluarea firmei de către Elon Musk. Companiile axate pe tehnologie disruptivă, precum Netflix (-10%), Draftkings (-6%) și Roblox (-7%) au scăzut și ele, la fel ca și companiile de energie solară Canadian Solar (-10%), Enphase Energy (-6%) și SunPower (-5%).

Comentând aceste date, Ben Laidler, strategul pentru piețe globale al eToro, a declarat: „În timp ce căutau în mod clar oportunități de a cumpăra pe scădere în trimestrul al treilea, investitorii individuali au adoptat, de asemenea, o poziție mai defensivă, diversificându-și portofoliul în industrii din vechea economie, cum ar fi energia și mineritul. Acest lucru s-a întâmplat în detrimentul acțiunilor „mai riscante” din domeniul tehnologiei disruptive, în special al companiilor producătoare de energie solară, patru dintre acestea figurând pe lista celor mai mari scăderi. Unii investitori individuali par să prioritizeze astăzi veniturile și creșterea în detrimentul sustenabilității, în timp ce se confruntă cu criza costului vieții și cu creșterea ratelor dobânzilor.”

În ultimul trimestru, mai multe acțiuni “meme” au intrat, de asemenea, în topul celor cu cele mai mari scăderi, Gamestop (-5%), Blackberry (-5%) și Nokia (-5%) pierzându-și o parte din popularitate în rândul utilizatorilor eToro.

Lista celor mai populare acțiuni în rândul investitorilor eToro (a se vedea tabelul 2 de mai jos) rămâne dominată de big tech și este neschimbată față de trimestrul precedent, Tesla, Amazon și Apple fiind cele mai deținute companii de pe platformă.

Laidler adaugă: „Păstrând încrederea în titanii consacrați din domeniul tehnologiei, precum Amazon și Microsoft, investitorii DIY se concentrează din ce în ce mai mult pe profiturile și fluxurile de numerar ale companiilor în prezent, mai degrabă decât pe promisiunile mai riscante de creștere tehnologică viitoare. Există în mod clar sentimentul că acești giganți tehnologici, cu marjele lor ridicate de profit și bilanțurile lor de fortăreață, pot face față oricărei recesiuni. Aceasta este o viziune rezonabilă, în condițiile în care inflația este ridicată, creșterea economică se bâlbâie, iar piețele sunt din ce în ce mai neiertătoare.”

Acțiunile care au înregistrat cea mai mare creștere

Cele mai multe acțiuni deținute pe eToro

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.capital.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!