3.1 C
București
miercuri, decembrie 8, 2021

Analize și Trenduri – Ungaria: Guvernul a emis decretul prin care angajatorii le pot cere lucrătorilor să se vaccineze împotriva COVID-19 – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

... Sursa foto: abouthungary.hu Guvernul ungar a emis un decret prin care angajatorii sunt autorizaţi să le ceară angajaţilor lor să fie vaccinaţi împotriva COVID-19 ‘ca o condiţie la locul de muncă’... Angajatorii pot solicita personalului lor să se vaccineze ‘dacă ei consideră acest lucru ca fiind necesar în interesul siguranţei oamenilor care lucrează acolo’, se spune în decretul publicat în cel mai recent număr al gazetei oficiale Magyar Kozlony..
Gergely Gulyas Sursa foto: abouthungary.hu


Guvernul ungar a emis un decret prin care angajatorii sunt autorizaţi să le ceară angajaţilor lor să fie vaccinaţi împotriva COVID-19 ‘ca o condiţie la locul de muncă’, transmite vineri agenţia MTI, potrivit Agerpres.

Angajatorii pot solicita personalului lor să se vaccineze ‘dacă ei consideră acest lucru ca fiind necesar în interesul siguranţei oamenilor care lucrează acolo’, se spune în decretul publicat în cel mai recent număr al gazetei oficiale Magyar Kozlony.

Angajatorii care le solicită lucrătorilor lor să se vaccineze trebuie să le dea acestora un termen de 45 de zile pentru a primi prima doza. Doza a doua trebuie administrată la data indicată de medic.

Angajaţii care nu se conformează pot fi plasaţi în concediu fără plată timp de un an, după care li se poate înceta contractul de muncă.

Angajaţii care pot prezenta un certificat medical conform căruia vaccinarea împotriva COVID-19 le-ar pune în pericol sănătatea sunt exceptaţi de la noua regulă.

Gergely Gulyas, şeful de cabinet al prim-ministrului Viktor Orban, a anunţat decizia în conferinţa de presă săptămânală de joi, subliniind că măsura este necesară pentru a creşte rata de vaccinare în contextul celui de-al patrulea val epidemic.

Un decret separat publicat în gazeta oficială prevede obligativitatea purtării măştilor de protecţie în transportul public, în staţii şi gări începând de la 1 noiembrie.A

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!