13.2 C
București
marți, martie 21, 2023

Analize și Trenduri – Vânzările cu amănuntul au scăzut în UE, dar au crescut în România, în august – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Vânzările cu amănuntul în Uniunea Europeană și zona euro au scăzut și în luna august, ceea ce arată o diminuare a cererii consumatorilor, precum și așteptările referitoare la o apropiată recesiune, transmite Reuters, preluată de Agerpres.

Conform datelor publicate de Eurostat, vânzările cu amănuntul au scăzut cu 0,3% în zona euro și cu 0,2% în Uniunea Europeană, în luna august 2022 comparativ cu luna iulie.

De asemenea, Eurostat a revizuit și datele pentru luna iulie, când vânzările cu amănuntul în zona euro au scăzut cu 0,4% comparativ cu luna precedentă, față de o creștere de 0,3% cât s-a anunțat inițial.

Vânzările cu amănuntul în Uniunea Europeană şi zona euro au scăzut şi în luna august, ceea ce arată o diminuare a cererii consumatorilor, precum şi aşteptările referitoare la o apropiată recesiune, transmite Reuters, preluată de Agerpres. Conform datelor publicate de Eurostat, vânzările cu amănuntul au scăzut cu 0,3% în zona euro şi cu 0,2% în Uniunea Europeană, în luna august 2022 comparativ cu luna iulie. De asemenea, Eurostat a revizuit şi datele pentru luna iulie, când vânzările cu amănuntul în zona euro au scăzut cu 0,4% comparativ cu luna precedentă, faţă de o creştere de 0,3% cât s-a anunţat iniţial.

În rândul statelor membre, cele mai importante creşteri ale vânzărilor cu amănuntul de la o lună alta au fost înregistrate în Slovenia (7%), Luxemburg (3,8%) şi Irlanda (3,5%). România se numără şi ea printre ţările membre unde vânzările cu amănuntul au crescut de la o lună la alta, cu un avans de 0,6%.

Eurostat subliniază că vânzările cu amănuntul în Uniunea Europeană au fost influenţate de scăderea cu 0,6% a vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi ţigări, în timp ce vânzările de de combustibili au crescut cu 2,9% de la o lună la alta.

În ritm anual, vânzările cu amănuntul au scăzut cu 2% în zona euro şi cu 1,3% în Uniunea Europeană. În acest caz, vânzările cu amănuntul în România au înregistrat una dintre cele mai puternice creşteri din UE, cu un avans de 4,5%. În rândul statelor membre, România este devansată doar de Slovenia (31,8%), Polonia (8%) şi Cipru (5,1%).

Şi în acest caz, vânzările cu amănuntul în UE au fost influenţate de scăderea cu 2,6% a vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi ţigări, în timp vânzările de combustibili au crescut cu 5,5% în ritm anual.

Economiştii intervievaţi de Reuters se aşteptau ca vânzările cu amănuntul în zona euro să scadă cu 0,4% de la o luna la alta şi cu 1,7% în ritm anual.

Scăderea vânzărilor cu amănuntul, considerate drept un indicator al cererii de consum, conferă noi argumente analiştilor potrivit cărora zona euro ar putea intra în recesiune în trimestrele următoare, afectată de şocul preţurilor la energie creat de războiul din Ucraina.

(Copyright foto: 123RF Stock Photo)

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.ceccarbusinessmagazine.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!