5.4 C
București
marți, noiembrie 30, 2021

Analize și Trenduri – VIDEO. Cum arată forma finală a pasajului Domnești, care va fluidiza traficul în cea mai aglomerată intersecţie de pe Centura Capitalei – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

... Pasajul de la Domnești, cel mai așteptat pasaj de pe Centura Bucureşti, de tip giratoriu suspendat, are o formă finală, după ce ultima grindă principală care închide tablierul metalic a fost montată... Contractul pentru proiectarea şi execuţia pasajului de la Domneşti a fost semnat în 2017 cu românii de la Straco.Atunci când va fi dat în folosință, pasajul va fluidiza traficul în cea mai aglomerată intersecţie de pe Centura Bucureşti... Cozile se întind zilnic pe 4-5 kilometri, iar timpul de aşteptare pentru a trece intersecţia ajunge și la zeci de minute.Pe Centura Capitalei se mai află în lucru și alte trei sensuri giratorii suspendate: cele de la Cernica... Între timp, constructorul a intrat în faliment, iar lucrarea a fost preluata de subcontractorii săi, tot firme românești.Zona Prelungirea Ghencea-Domneşti este una dintre cele mai aglomerate..

Pasajul de la Domnești, cel mai așteptat pasaj de pe Centura Bucureşti, de tip giratoriu suspendat, are o formă finală, după ce ultima grindă principală care închide tablierul metalic a fost montată. Urmează ca firma care se ocupă de lucrări să realizeze și rampele de coborâre și urcare pe pasaj. Noi imagini de pe șantier filmate cu drona au fost făcute publice.

Lucrările la acest proiect de infrastructură au fost reluate în vara anului 2020, iar în prezent sunt finalizate în proporție de 45%. 

Giratoriul suspendat are o lungime de 536 de metri, iar costul estimat este de peste 91 de milioane de lei. Contractul pentru proiectarea şi execuţia pasajului de la Domneşti a fost semnat în 2017 cu românii de la Straco.

Atunci când va fi dat în folosință, pasajul va fluidiza traficul în cea mai aglomerată intersecţie de pe Centura Bucureşti. 

Timp de un an s-a bătut pasul pe loc, deoarece fostul primar general Gabriela Firea a cerut modificarea proiectului pentru a include bucla de întoarcere a tramvaiului de pe Prelungirea Ghencea. Între timp, constructorul a intrat în faliment, iar lucrarea a fost preluata de subcontractorii săi, tot firme românești.

Zona Prelungirea Ghencea-Domneşti este una dintre cele mai aglomerate. Cozile se întind zilnic pe 4-5 kilometri, iar timpul de aşteptare pentru a trece intersecţia ajunge și la zeci de minute.

Pe Centura Capitalei se mai află în lucru și alte trei sensuri giratorii suspendate: cele de la Cernica, Berceni şi Popeşti –Leordeni.

Editor : A.A.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.digi24.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!