0.4 C
București
duminică, ianuarie 29, 2023

Analize și Trenduri – Video Isărescu: Am fost recent în provincie, coloană după coloană. Nu prea arată nici a recesiune, nici a sărăcie, te orbesc farurile – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a răspuns întrebărilor jurnaliștilor din conferința de presă care a avut loc luni la Banca Națională, cu ocazia prezentării raportului privind prognoza inflației în România pentru sfârșitul de an și 2023.

Banca Naţională a României (BNR) a majorat la 16,3% prognoza de inflaţie pentru finalul acestui an şi estimează o inflaţie de 11,2% pentru sfârşitul anului viitor, potrivit datelor prezentate luni de guvernatorul BNR.

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a răspuns întrebărilor jurnaliștilor din conferința de presă care a avut loc luni la Banca Națională, cu ocazia prezentării raportului privind prognoza inflației în România pentru sfârșitul de an și 2023. El a spus că pe drumurile României „nu prea arată nici a recesiune, nici a poverty (sărăcie – n.red.)”, ci „consumul e mult mai mare decât investițiile”.

„Așa cum arată lucrurile acum, suntem călare pe situație, ducem inflația în jos cât putem”.

Reporter: Mulți români au început să economisească în dolari.

„Riscul lor, opțiunea lor.

Sfatul nostru întotdeauna e să-și pună ouăle în 2-3 coșuri, și în lei, dolari, euro. Eu așa fac.

Am fost recent în provincie, coloană după coloană, și pe o parte și pe alta, nu e doar în București.

Nu prea arată nici a recesiune, nici a poverty (sărăcie – n.red.). Arată un singur lucru: consumul e mult mai mare decât investițiile. N-avem drumuri. Nu poți să-mi spui că sunt prea multe mașini, or fi, dar e o realitate, îți sare în ochi. Nu mai poți să privești, te orbesc farurile”.

Reporter: S-au înțeles băncile între ele pentru creșterea artificială a acestui indice?

„Am observat că «le-am luat telefoanele sa vedem dacă au vorbit, calculatoarele». Vorbesc, comunică între ei, ce să facă? Cum vreți să stabilească, prin semne, telepatii?”.

Guvernatorul BNR Mugur Isărescu a transmis un avertisment, luni, în privința prețurilor la energie. „Nu e de glumă”, spune șeful băncii centrale, subliniind că majorările de tarife la gaze naturale și electricitate generează rapid un efect în lanț.

Banca Naţională a României (BNR) a majorat la 16,3% prognoza de inflaţie pentru finalul acestui an şi estimează o inflaţie de 11,2% pentru sfârşitul anului viitor, potrivit datelor prezentate luni de guvernatorul BNR.

Editor : A.C.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.digi24.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!