3.2 C
București
luni, decembrie 5, 2022

Analize și Trenduri – Video O companie din România economisește 120.000 de euro încălzindu-se cu aerul de la servere – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

O companie de tehnologie cu sediul în Timișoara a găsit soluția să aibă căldură în clădire, fără să plătească facturi uriașe pentru gaze: în loc de calorifere, căldura vine de la servere...

Mihai Vălușescu, jurnalist Digi24: Această aparatură produce foarte multă căldură și, bineînțeles, ca să nu se supraîncălzească, trebuie să fie răcită.

Cele mai multe firme din vestul țării, peste 55% au investit în ultima perioadă în panouri fotovoltaice, restul au ales energia geotermală sau cea eoliană.

O companie de tehnologie cu sediul în Timișoara a găsit soluția să aibă căldură în clădire, fără să plătească facturi uriașe pentru gaze: în loc de calorifere, căldura vine de la servere, iar economia e de peste 120.000 de euro pe an.

Pe această platformă există sute de aparate care funcționează 24 de ore din 24. Ele sunt utilizate pentru testarea diverselor echipamente produse de această companie și nu numai.

Mihai Vălușescu, jurnalist Digi24: Această aparatură produce foarte multă căldură și, bineînțeles, ca să nu se supraîncălzească, trebuie să fie răcită. Aerul cald iese pe aici și este preluat de un sistem inteligent care aduce economii substanțiale la această firmă.

Gabriel Faluși, manager platformă comunicații mobile: „Aerul cald de aici este transferat pe niște conducte de apă care se duc în centrala de frig, acolo o parte din căldură este eliminată în mediul exterior și o parte refolosită pentru încălzirea birourilor. Transferul de căldură se face prin conducte de apă, în birouri se încălzește prin alte schimbătoare de căldură, se amestecă cu aer de afară, filtrat corespunzător, dezumidificat, se încălzește la temperatură și încălzim birourile pentru inginerii care lucrează pe această platformă.

Practic, aerul cald eliminat de aparatură încălzește apa care mai poate duce căldura în birouri. Același aer se răcește în urma acestui procedeu și ajută la răcirea serverelor.

Gabriel Faluși, manager platformă comunicații mobile: „50 și ceva de grade și aerul rece vine undeva la 13 grade.”

Soluții alternative de încălzire

Economia este substanțială, câteva sute de mii de euro pe an. Alte companii din oraș se gândesc să construiască noi spații eficiente energetic.

Zoltan Cservid, manager: „Am investit în soluții sustenabile pe termen lung și aici fac referire la sisemul de încălzire geotermal. Practic este un sistem complex, compus din 90 de foraje la mare adâncime de 120 de metri, un sistem cu buclă închisă. Prin această rețea de țevi circulă apă.

Cele mai multe firme din vestul țării, peste 55% au investit în ultima perioadă în panouri fotovoltaice, restul au ales energia geotermală sau cea eoliană.

Editor : A.C.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.digi24.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!