5.8 C
București
marți, ianuarie 18, 2022

Analize și Trenduri – Video&Foto Al treilea zbor Blue Origin a avut-o la bord pe fiica primului american care a ajuns în spațiu – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

De altfel, capsula „New Shepard” a Blue Origin a fost denumită așa chiar în onoarea lui.Laura Shepard Churchley a fost unul dintre cei doi oaspeţi de onoare invitaţi să ia parte la acest zbor până la „marginea” spaţiului... Lor li s-au alăturat patru clienţi care au plătit pentru un loc la bordul „New Shepar” - sumele nefiind dezvăluite: Dylan Taylor, director în industria spaţială...

A treia misiune spațială turistică a fost lansată cu succes de Blue Origin, compania miliardarului Jeff Bezos. Pentru prima dată, capsula New Shepard a fost ocupată la capacitate maximă pentru zborul în cosmos. La bordul rachetei s-au aflat șase oameni, printre care și fiica astronautului Alan Shepard, primul american care a ajuns în spațiu.

Cei șase turişti spațiali au petrecut câteva minute în imponderabilitate în momentul maxim al zborului suborbital, înainte de a reveni pe Pământ. Capsula propulsată de racheta autonomă a Blue Origin a atins o altitudine de aproximativ 106 km înainte de a coborî înapoi spre suprafața terestră, unde aterizarea i-a fost atenuată de un sistem de trei parașute. Întregul zbor, de la decolare până la aterizare, a durat puţin peste 10 minute.

În vârstă de 74 de ani, Laura Shepard Churchley, fiica cea mare a astronautului Alan Shepard, a ajuns astfel acolo unde a fost și tatăl ei în urmă cu 60 de ani.

Laura Shepard Churchley era elevă la momentul la care tatăl ei a ajuns pentru prima dată în spaţiu, în 1961. Acesta a realizat la 5 mai 1961 un zbor în spaţiu cu o durată de 15 minute, la 23 de zile după voiajul istoric al cosmonautului sovietic Iuri Gagarin, primul om care a ajuns în cosmos. Alan Shepard a fost, de asemenea, cel de-al cincilea dintre cei 12 oameni care au păşit până acum pe suprafaţa Lunii. Astronautul american a decedat în 1998. De altfel, capsula „New Shepard” a Blue Origin a fost denumită așa chiar în onoarea lui.

Laura Shepard Churchley a fost unul dintre cei doi oaspeţi de onoare invitaţi să ia parte la acest zbor până la „marginea” spaţiului, alături de Michael Strahan, în vârstă de 50 de ani, fost fotbalist profesionist şi coprezentator al emisiunii „Good Morning America” de la postul ABC. Lor li s-au alăturat patru clienţi care au plătit pentru un loc la bordul „New Shepar” – sumele nefiind dezvăluite: Dylan Taylor, director în industria spaţială, investitorul Evan Dick, antreprenorul Lane Bess şi fiul său Cameron Bess, în vârstă de 23 de ani, relatează Agerpres.

Primul zbor turistic efectuat cu racheta lui Jeff Bezos a avut loc în iulie. Atunci, la bord au urcat miliardarul și alți trei oameni.

Cel de-al doilea zbor Blue Origin s-a făcut remarcat prin prezența la bord a actorului William Shatner, care, la 90 de ani, a devenit cea mai vârstnică persoană care a ajuns în spaţiu. El a zburat la aproximativ 55 de ani de la prima sa apariţie în rolul căpitanului Kirk din serialul ştiinţifico-fantastic de televiziune „Star Trek”. 

Editor : Luana Pavaluca

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.digi24.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!