13.5 C
București
marți, octombrie 3, 2023

Analize și Trenduri – Virgil Popescu anunță că patru companii importante doresc cooperare cu Nuclearelectrica pentru dezvoltarea reactoarelor nucleare – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Astăzi, în marja conferinței Internațională Ministerială pentru Energie Nucleară în Secolul 21, am participat împreună cu Jennifer Granholm și cu Jonathan Wilkinson, Ministrul Resurselor Naturale, din Canada, la un anunț foarte important pentru dezvoltarea programului nuclear civil din țara noastră: Companiile Fluor Corporation (USA), Sargent & Lundy (USA), SNC Lavalin (Canada) și Framatome (Franța) vor explora oportunități de cooperare în domeniul nuclear civil, atât în ceea ce privește dezvoltarea reactoarelor nucleare tradiționale, cât și avansate, cu Nuclearelectrica (România)”, a scris pe Facebook ministrul.

Companiile Fluor Corporation (USA), Sargent & Lundy (USA), SNC Lavalin (Canada)și Framatome (Franța) vor explora oportunități de cooperare atât în ceea ce privește dezvoltarea reactoarelor nucleare tradiționale, cât și avansate, cu Nuclearelectrica, anunță ministrul Energiei, Virgil Popescu.

Ministrul participă la conferința Internațională Ministerială pentru Energie Nucleară în Secolul 21, iar anunțul a fost făcut împreună cu Secretarul pentru Energie Jennifer Granholm și cu Jonathan Wilkinson, Ministrul Resurselor Naturale din Canada.

„Secretarul pentru Energie Jennifer Granholm este o susținătoare a dezvoltării și inovării în domeniul energiei, inclusiv în România. Astăzi, în marja conferinței Internațională Ministerială pentru Energie Nucleară în Secolul 21, am participat împreună cu Jennifer Granholm și cu Jonathan Wilkinson, Ministrul Resurselor Naturale, din Canada, la un anunț foarte important pentru dezvoltarea programului nuclear civil din țara noastră: Companiile Fluor Corporation (USA), Sargent & Lundy (USA), SNC Lavalin (Canada) și Framatome (Franța)  vor explora oportunități de cooperare în domeniul nuclear civil, atât în ceea ce privește dezvoltarea reactoarelor nucleare tradiționale, cât și avansate, cu Nuclearelectrica (România)”, a scris pe Facebook ministrul.

Furnizori de top la nivel mondial de tehnologie nucleară

Cele patru companii sunt furnizori de top la nivel mondial de tehnologie nucleară și inginerie, achiziții și management al construcțiilor și aduc cunoștințe de neegalat în furnizarea de energie nucleară de clasă mondială în siguranță și în siguranță.

Potrivit lui Virgil Popescu, parteneriatul cu SNN demonstrează experiența și profesionalismul în domeniul nuclear pe care îl deține România.

„Aceste patru companii sunt furnizori de top la nivel mondial de tehnologie nucleară și inginerie, achiziții și management al construcțiilor și aduc cunoștințe de neegalat în furnizarea de energie nucleară de clasă mondială în siguranță și în siguranță. Iar parteneriatul cu SNN demonstrează experiența și profesionalismul în domeniul nuclear pe care îl deține România”, a fost mesajul transmis de ministru.

Vom atinge țintele de decarbonare și vom întări independența și securitatea energetică

„Prin aceste parteneriate ne vom atinge și țintele de decarbonare și, totodată, vom întări independența și securitatea energetică, foarte importante în actualul context geopolitic.  Prin cooperare vom demonstra că nu permitem ca energia să fie folosită ca armă politică. Parteneriatul dintre România – SUA – Canada și Franța va aduce noi oportunități pentru viitorul energiei nucleare, așa cum spune și motto-ul conferinței ”Atoms for peace and Development”, a postat ministrul pe Facebook.

Prin cooperare vom demonstra că nu permitem ca energia să fie folosită ca armă politică. Parteneriatul dintre România – SUA – Canada și Franța va aduce noi oportunități pentru viitorul energiei nucleare, așa cum spune și motto-ul conferinței ”Atoms for peace and Development”.

 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.capital.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!