28 C
București
joi, septembrie 28, 2023

Analize și Trenduri – Virgil Popescu, punând la cale afaceri cu americanii și canadienii – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Am avut o întâlnire de lucru foarte bună cu David Turk – Secretar adjunct pentru Energie din Statele Unite – pentru a discuta despre stadiul proiectelor prevăzute în Acordul între Guvernul României şi Guvernul Statelor Unite ale Americii privind cooperarea în legătură cu proiectele nuclearo-energetice de la Cernavodă şi în sectorul energiei nucleare civile din România...

Oficialul american a transmis că DOE (Department of Energy) analizează posibilitatea implicării în finanțarea construcției reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă, pe lângă suportul financiar pe care îl vom avea și de la EximBank.


Ministrul Energiei, Virgil Popescu anunţă că a avut o întâlnire de lucru foarte bună cu David Turk, secretar adjunct pentru Energie din Statele Unite, el precizând că oficialul american a transmis că DOE (Department of Energy) analizează posibilitatea implicării în finanţarea construcţiei reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă, pe lângă suportul financiar pe care îl vom avea şi de la EximBank..

Am avut o întâlnire de lucru foarte bună cu David Turk – Secretar adjunct pentru Energie din Statele Unite – pentru a discuta despre stadiul proiectelor prevăzute în Acordul între Guvernul României şi Guvernul Statelor Unite ale Americii privind cooperarea în legătură cu proiectele nuclearo-energetice de la Cernavodă şi în sectorul energiei nucleare civile din România. Oficialul american a transmis că DOE (Department of Energy) analizează posibilitatea implicării în finanțarea construcției reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă, pe lângă suportul financiar pe care îl vom avea și de la EximBank.

De asemenea, am discutat și despre proiectul SMR-urilor, despre situația actuală din regiunea noastră, inclusiv a sistemului energetic din Ucraina și Republica Moldova, state afectate din cauza războiului agresiv al Rusiei. Am transmis că România susține cele două state și vom continua să o facem și le mulțumim SUA pentru suportul acordat până acum și pe viitor. România și SUA au un parteneriat strategic solid, iar energia reprezintă o componentă importantă în prezent și pe viitor, a scris Popescu pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, Popescu s-a întâlnit cu un ministru canadian.

Întâlnirea bilaterală cu Jonathan Wilkinson, Ministrul Resurselor Naturale, din Canada, a fost o ocazie bună să discutăm despre proiectele comune pe care le avem în domeniul energiei, în mod special al energiei nucleare. Am transmis că reabilitarea Unității 1 și Proiectul Unităților 3 și 4 CNE Cernavodă sunt prioritare, contribuind la asigurarea securității energetice și la realizarea obiectivelor de decarbonizare. Ambele țări, Canada ca furnizor de tehnologie, și România ca beneficiar, au o responsabilitate uriașă în gestionarea acțiunilor necesare dezvoltării Proiectului Unităților 3 și 4 într-un termen durabil. Ministrul Wilkinson mi-a transmis că avem sprijin și finanțare din partea guvernului canadian pentru retehnologizarea reactoarului 1 și pentru construcția reactoarelor 3 și 4. I-am mulțumit colegului meu canadian pentru suportul acordat și pentru buna colaborare pe care o avem. De asemenea, am discutat și despre importanța deosebită pe care trebuie să o acordăm pregătiii unei noi generații de specialiști în dezvoltarea domeniului nuclear, iar aceasta implică nu numai absolvenți ai facultăților din domeniul fizicii și ingineriei nucleare, ci și din alte domenii conexe, necesare dezvoltării infrastructura instalatiilor nucleare. De aceea am căzut de acord că este nevoie de o mai mare implicare și cooperare între state, dar și între companii și universități. Pentru că așa cum am mai spus decarbonizare fără energie nucleară nu se poate, a notat Popescu într-o altă postare.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.cotidianul.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!