-3.2 C
București
joi, februarie 9, 2023

Analize și Trenduri – Volumul „Portretul neretușat al lui Nicolae Ceaușescu” este de astăzi pe piață! Mărturii inedite ale apropiaților despre cine era cu adevărat dictatorul – Sinteza

4 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

care au contribuit la identificarea caracterului și a obiceiurilor cuplului care a condus România în ultimii 25 de ani de dictatură comunistă se numără printre mulți alții, Ștefan Andrei, Cornel Burtică, Emil Bărbulescu, Iosif Banc sau Serghei Mizil.

Asta a însemnat distrugerea Bucureştiului vechi şi schimbarea în rău a destinului câtorva sute de mii de oameni.

Absolvent și doctor în istorie, autorului Toma Roman Jr., în volumul „Portretul neretușat al lui Nicolae Ceaușescu”, reconstituie din interviuri realizate cu apropiații dictatorului, oameni care au avut funcții instituționale importante, rude sau cunoscuți conjuncturali, o imagine a lui Ceaușescu puțin cunoscută până astăzi: ce idei avea, cum lua decizii și ce trăsături psihice îl defineau.

Cartea „Portretul neretușat al Nicolae Ceauşescu” poate fi achiziționată de la punctele de difuzare a presei sau online pe www.edituradecarte.ro.

Multe dintre mărturiile pe care le veți citi în acest volum sunt inedite și complexe și privesc imaginea de ansamblu nu numai a dictatorului dar și a familiei acestuia.

Printre intervievații lui Toma Roman Jr. care au contribuit la identificarea caracterului și a obiceiurilor cuplului care a condus România în ultimii 25 de ani de dictatură comunistă se numără printre mulți alții, Ștefan Andrei, Cornel Burtică, Emil Bărbulescu, Iosif Banc sau Serghei Mizil.

Majoritatea interlocutorilor sunt convinşi că Nicolae Ceauşescu îşi iubea ţara. Probabil că aşa era, dar o făcea într-un mod primitiv, dorind să o înzestreze cu construcţii monumentale şi fabrici nerentabile dar imense.

O altă latură „patriotică” a sa ducea și spre un gen de naţionalism exacerbat, manifestându-se prin ura față de alte popoare, precum ungurii. Şi în plan personal, şi în ceea ce priveşte ţara, Nicolae Ceauşescu voia să facă „bine”. Era binele pe care îl percepea doar el, deformat. Văzuse palate şi arhitectură monumentală în alte ţări, și a vrut şi el. Asta a însemnat distrugerea Bucureştiului vechi şi schimbarea în rău a destinului câtorva sute de mii de oameni. 

A încercat, tot cu forţa, să modifice structura mediului rural românesc, fără să ia în calcul că aşa ceva nu e tehnic posibil. A rezultat experimentul penibil, din fericire nedus până la capăt, cu blocurile săteşti de patru etaje, fără canalizare. A aprobat aşa numitul „plan de alimentaţie raţională” făcut de medici şi dieteticieni obedienţi, fiind convins că o să aibă un popor sănătos. Au rezultat foamete şi boli. 

Toate acestea sunt doar câteva din adevărurile și informațiile care ies la iveală despre dictator odată cu apariția volumului „Portretul neretușat al Nicolae Ceauşescu” pe care îl găsiți începând de astăzi la punctele de difuzare a presei sau prin comandă online pe www.edituradecarte.ro.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.capital.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!