13.9 C
București
vineri, mai 20, 2022

Analize și Trenduri – Vor fi dați afară imediat! Decizia drastică luată de o mare companie: Astăzi este ultima zi – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: General

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

Salariaţii Băncii americane Citigroup mai au la dispoziţie doar ziua de vineri pentru a se vaccina împotriva Covid-19, altfel urmând să fie concediaţi, iar ameninţarea agitată în octombrie şi reiterată într-o notă trimisă la începutul acestei luni tuturor colaboratorilor grupului în Statele Unite... Ultima zi pentru angajați să se conformeze O foarte mică minoritate din rândul salariaţilor ar putea fi concediată la sfârşitul lunii, după ce este plasată în concediu fără plată până atunci...

Salariaţii Băncii americane Citigroup mai au la dispoziţie doar ziua de vineri pentru a se vaccina împotriva Covid-19, altfel urmând să fie concediaţi, iar ameninţarea agitată în octombrie şi reiterată într-o notă trimisă la începutul acestei luni tuturor colaboratorilor grupului în Statele Unite, consultată de Bloomberg, este pe cale să devină realitate, potrivit news.ro.

Ultima zi pentru angajați să se conformeze

O foarte mică minoritate din rândul salariaţilor ar putea fi concediată la sfârşitul lunii, după ce este plasată în concediu fără plată până atunci.

Cu o zi înainte de expirarea ultimatumului dat de bancă, 99% dintre salariaţii acesteia s-au conformat, a anunţat joi, într-o postare pe LinkedIn, directoarea resurselor umane a grupului cu 70.000 de salariaţi Sara Wechter. Scutiri din motive medicale sau religioase sunt acceptate de către bancă.

„În ultima zi, ne aşteptăm ca numărul angajaţilor care nu s-au conformat să scadă şi mai mult”, scrie Sara Wechter.

Citigroup este prima mare instituţie bancară de pe Wall Street care aplică consecinţele vaccinării obligatorii. Grupul, cu sediul la New York, a justificat iniţial această dispoziţie prin decizia lui Joe Biden de a impune vaccinarea obligatorie a tuturor salariaţilor care muncesc în baza unor contracte guvernamentale. Această dispoziţie a fost atacată în recurs în justiţie, însă Citigroup a dorit, cu toate acestea, să se conformeze.

Și alte companii au luat sau vor lua măsuri asemănătoare

Citigroup nu este prima întreprindere care concediază salariaţi nevaccinaţi în Statele Unite. Compania aerană United Airlines a concediat 232 de salariaţi în octombrie, din cază că nu s-au vaccinat. CEO-ul United Airlines Scott Kirby a salutat faptul că 99,7% dintre cei 67.000 de angajaţi americani ai companiei au respectat obligaţia de a se vaccina impusă de firmă.

De asemenea, societatea agroalimentară Tyson Foods a adoptat aceeaşi politică şi a obligat 120.000 de salariaţi americani să se vaccineze până la 1 noiembrie. În urma acestei decizii, compania a anunţat că atins un nivel de vaccinare de 96% în rândul angajaţilor.

În plus, Google pare să vrea să le urmeze exemplul. Conducerea gigantului tech le-a trimis o notă salariaţilor americani, în decembrie, în care îi anunţă că cei care nu se vaccinează până la 18 ianuarie ar putea fi concediaţi.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.capital.ro).

Accesați aici articolul integral !

spot_img

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!