4.4 C
București
vineri, decembrie 2, 2022

Antreprenoriat – 2,5 milioane Euro finanțare pentru un startup german co-fondat de un român – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Un startup de soluții pentru companiile care vor să reducă emisiile de carbon, co-fondat de un român și înființat în 2021 la Berlin, a obținut o finanțare de 2,5 milioane de Euro într-o rundă de investiții condusă de fondul de capital de risc Project A...

La runa de finanțare au mai participat Nucleus și alți peste 30 de investitori de tip business angel precum Andreas Berger, Markus Windisch, Mengting Gao sau Vassili Samolis, a anunțat Eric Oancea pe LinkedIn.

Gallen, apoi, între 2018 și 2019 a lucrat la Bloomberg LP, Antler, McKinsey & Company și Boston Consulting Group (BCG).

Un startup de soluții pentru companiile care vor să reducă emisiile de carbon, co-fondat de un român și înființat în 2021 la Berlin, a obținut o finanțare de 2,5 milioane de Euro într-o rundă de investiții condusă de fondul de capital de risc Project A.

Root Global, startup fondat de antreprenorul de origine română Eric Oancea (foto) și Maurice Hensl, va utiliza finanțarea pentru construirea unei versiuni complete a platformei sale, care ajută producătorii, procesatorii de alimente și în general retailerii din zona alimentară să calculeze emisiile de carbon și să ia decizii pentru a le diminua, conform TechCrunch.

La runa de finanțare au mai participat Nucleus și alți peste 30 de investitori de tip business angel precum Andreas Berger, Markus Windisch, Mengting Gao sau Vassili Samolis, a anunțat Eric Oancea pe LinkedIn.

„Ajutăm toate părțile interesate din industria alimentară să vorbească aceeași limbă (n.r. în ceea ce privește emisiile de carbon), să împărtășească datele de activitate în același format și să calculeze emisiile de carbon folosind aceeași metodologie”, a spus Eric Oancea, co-fondator Root.

Eric Oancea este absolvent al mai multor școli germane din București, Belgrad, Moscova, Paris și Seul și a studiat la Singapore Management University și University of St. Gallen, Elveția.

În 2016 a fondat TEDx la University of St. Gallen, apoi, între 2018 și 2019 a lucrat la Bloomberg LP, Antler, McKinsey & Company și Boston Consulting Group (BCG).

În 2020 s-a alăturat echipei de investitori de la Creandum, iar în 2021 a creat cocoon.community, care ajută la creșterea numărului femeilor în startup-uri. Anul trecut, în octombrie, antreprenorul de origine română, a co-fondat Root Global.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.startupcafe.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!