19 C
București
sâmbătă, mai 21, 2022

Antreprenoriat – Exclusiv Forbes SUA. Cei mai bogați 10 oameni din Europa în 2022 – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

Averea miliardarilor de pe bătrânul continent a scăzut sub 3 trilioane de dolari pe fondul războiului din Ucraina și al volatilității piețelor bursiere.

Numărul total al miliardarilor din Europa este mai mic în 2022, potrivit ediției americane Forbes, ca urmare a scăderii puternice a numărului de miliardari și a averilor acestora în Rusia, țară puternic lovită de sancțiuni.

Dintr-un total global de 2.668 de miliardari, cu o avere cumulată de 12,7 trilioane de dolari, Europa are 592 de miliardari în 2022, în scădere de la 628, în 2021.

Averea miliardarilor de pe bătrânul continent a scăzut sub 3 trilioane de dolari pe fondul războiului din Ucraina și al volatilității piețelor bursiere.

Numărul total al miliardarilor din Europa este mai mic în 2022, potrivit ediției americane Forbes, ca urmare a scăderii puternice a numărului de miliardari și a averilor acestora în Rusia, țară puternic lovită de sancțiuni.

Dintr-un total global de 2.668 de miliardari, cu o avere cumulată de 12,7 trilioane de dolari, Europa are 592 de miliardari în 2022, în scădere de la 628, în 2021. Averea cumulată a miliardarilor europeni a scăzut de la nivelul maxim de 3 trilioane de dolari de anul trecut la 2,8 trilioane de dolari anul acesta.

Războiul ruso-ucrainean, rubla rusească slăbită și evaluările mai mici ale companiilor din Rusia au dus la scăderea numărului de miliardari de la 117, în 2021, la 83 anul acesta.

Miliardarii ruși au o avere cumulată de 320 de miliarde de dolari, cu 263 de miliarde de dolari mai puțin decât anul trecut. Șase dintre cei mai bogați oameni ai Rusiei au pierdut mai mult de 10 miliarde de dolari fiecare, estimează Forbes SUA.

Țara europeană cu cei mai mulți miliardari în acest an este Germania, cu 134 de bogați care au o avere cumulată de 608 de miliarde de dolari. Franța rămâne, de asemenea, un punct de atracție al miliardarilor europeni, unde averea celor 43 de miliardari a crescut cu 7% față de anul trecut, până la 550 de miliarde de dolari. Între timp, Suedia este „oaia neagră” a continentului: dintr-o țară de 10 milioane de oameni doar 45 sunt miliardari.

În Marea Britanie nu doar afacerile antreprenorilor britanici sunt de succes, ci și ale fondatorilor de pretutindeni. Guillaume Pousaz (Elveția), fondatorul fintech-ului Checkout.com, cu sediul central în Londra, a devenit cel mai bogat antreprenor în domeniul tehnologiei din Europa, cu o avere estimată la 23 de miliarde de dolari.

Estonia are anul acesta primul său miliardar, Kristo Käärmann, cofondatorul startup-ului de plăți transfrontaliere din Londra, Wise. De asemenea, Revolut, startup-ul bancar digital cu sediul la Londra, a continuat să crească, rotunjind considerabil averea cofondatorului rus Nikolay Storonsky (7,1 miliarde de dolari) și a ucraineanului Vlad Yatsenko (1,1 miliarde de dolari).

Europa găzduiește a treia cea mai bogată persoană din lume, fondatorul LVMH, Bernard Arnault, care deține o avere de 158 de miliarde de dolari și se află în spatele lui Elon Musk (219 mld. dolari) și a lui Jeff Bezos (171 mld. dolari).

Francoise Bettencourt Meyers (L’Oreal), cea mai bogată femeie din lume, și Amancio Ortega, proprietarul lanțului de retail de modă Zara, se află pe pozițiile 14 și, respectiv, 23 în clasamentul celor mai bogați oameni din lume în 2022.

Cei mai bogați zece miliardari europeni de pe lista Forbes SUA din 2022 au o avere colectivă de 590 de miliarde de dolari, în creștere cu 38 de miliarde de dolari în ultimul an.

Iată clasamentul celor mai puternici 10 oameni din Europa, în 2022

1. Bernard Arnault, Franța, 158 de miliarde de dolari

2. Francoise Bettencourt Meyers, Franța, 74 de miliarde de dolari

3. Amancio Ortega, Spania, 59 de miliarde de dolari

4. Dieter Schwarz, Germania, 47 de miliarde de dolari

5. Rodolphe Saade, Franța, 41 de miliarde de dolari

6. Francois Pinault, Franța, 40 de miliarde de dolari

7. Klaus Michael Kuehne, Germania, 37 de miliarde de dolari

8. Beate Heister & Karl Albrecht Jr, Germania, 36 de miliarde de dolari

9. Giovanni Ferrero, Italia, 36 de miliarde de dolari

10. Alain Wertheimer, Franța, 31 de miliarde de dolari

10. Gerard Wertheimer, Franța, 31 de miliarde de dolari

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.forbes.ro).

Accesați aici articolul integral !

spot_img

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!