28.2 C
București
miercuri, iulie 6, 2022

Antreprenoriat – Finanțare de 3,3 milioane dolari pentru startup-ul de gaming al unor români – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

Runda a fost condusă de Hiro Capital - fond de investiții european axat pe segmentul jocurilor și investiții de tip follow-on din partea GapMinder, Acequia Capital si Venrex Investment Management.

Cu investiția pe care a ridicat-o, startup-ul fondat în 2018, în Luxemburg, de o echipă formată din patru români - Mihai Gheza (CEO), Dana Gheza, Radu Crăciun, Alin Moldovan- și un olandez, Joris Dormans, vrea să își crească echipa și să lanseze noi produse și servicii.

Machinations a atras până acum investiții în valoare de aproape 5 milioane de dolari, conform comunicatului.

Startup-ul de gaming Machinations, fondat de un grup de antreprenori români, a obținut o finanțare de 3,3 milioane de dolari într-o rundă de investiții serie A, conform unui comunicat transmis, miercuri, StartupCafe.ro.

Runda a fost condusă de Hiro Capital – fond de investiții european axat pe segmentul jocurilor și investiții de tip follow-on din partea GapMinder, Acequia Capital si Venrex Investment Management.

Cu investiția pe care a ridicat-o, startup-ul fondat în 2018, în Luxemburg, de o echipă formată din patru români – Mihai Gheza (CEO), Dana Gheza, Radu Crăciun, Alin Moldovan- și un olandez, Joris Dormans, vrea să își crească echipa și să lanseze noi produse și servicii.

„Suntem impresionați că suntem susținuți de astfel de VC cu reputație și că avem încrederea lor în viziunea și rolul nostru în industria jocurilor și nu numai. Ne vom mări echipa și vom dezvolta integrari cu cei mai populari furnizori de telemetrie pentru jocuri și platforme Web3, vizând astfel obiectivul nostru de a deveni standardul pentru modelarea, prognozarea și optimizarea economiilor de joc”, spune Mihai Gheza, cofondator și CEO al Machinations.io.

„Echipa Machinations.io a creat un set de instrumente care vor fi esențiale pentru viitorul designului de jocuri, atat al celor centralizate cât și al celor bazate pe blockchain.  Posibilitatea ca orice studio de dezvoltare de jocuri să utilizeze o platforma web, simplă și eficientă, special creată pentru optimizarea economiilor de joc este revoluționară”, a declarat Spike Laurie, partener în cadrul Hiro Capital.

Machinations a atras până acum investiții în valoare de aproape 5 milioane de dolari, conform comunicatului.

Anterior acestei runde serie A, Machinations a obținut finanțări de 1,6 milioane de dolari din partea Seedcamp, GapMinder, Acequia Capital și a mai multor investitori angel de top.

„Am investit pentru prima dată în Machinations.io în 2020, la acel moment fiind lead investor. Continuăm să susținem fondatorii datorită unicității produsului pe care l-au creat, un produs care schimbă cu totul modul în care sunt create și gândite jocurile și implicit felul în care se dezvolta cea mai mare industrie de divertisment”, declară Cosmin Ochișor, partener GapMinder.

Platforma este utilizată de mai mult de 35.000 de profesioniști în game design și de 400 de instituții academice din întreaga lume.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.startupcafe.ro).

Accesați aici articolul integral !

spot_img

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!