0.2 C
București
joi, martie 30, 2023

Antreprenoriat – Finanțare de 781.000 EUR pentru un startup fondat de un antreprenor moldovean – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Un startup de tehnologie în domeniul financiar, findat de un antreprenor din Republica Moldova, a obținut investiții de 781.000 de euro în total, într-o rundă de multifinanțare la care au participat peste 280 de investitori, pe platforma britanică de crowdfunding Seedrs.

Investitorii au contribuit cu sume de la 20 de euro până la zeci de mii de euro - a anunțat fintech-ul basarabenilor, într-un comunicat transmis, joi, Startupcafe.ro. În total, investiția pe care o va ridica startup-ul este de peste 781.000 de euro, inclusiv și contribuțiile a 7 angel investors care se vor alătura direct și reprezintă 195% față de targetul setat inițial și cea mai mare sumă atrasă pe Seedrs de către un startup din spațiul românesc.

Un startup de tehnologie în domeniul financiar, findat de un antreprenor din Republica Moldova, a obținut investiții de 781.000 de euro în total, într-o rundă de multifinanțare la care au participat peste 280 de investitori, pe platforma britanică de crowdfunding Seedrs.

Startup-ul fintech Fagura, fondat de Tudor Darie (foto), a încheiat astfel, cu succes, cea de-a doua sa rundă de investiții pe platforma londoneză Seedrs.

Investitorii au contribuit cu sume de la 20 de euro până la zeci de mii de euro – a anunțat fintech-ul basarabenilor, într-un comunicat transmis, joi, Startupcafe.ro.

În total, investiția pe care o va ridica startup-ul este de peste 781.000 de euro, inclusiv și contribuțiile a 7 angel investors care se vor alătura direct și reprezintă 195% față de targetul setat inițial și cea mai mare sumă atrasă pe Seedrs de către un startup din spațiul românesc.

Campania de crowdfunding s-a desfășurat în două etape, cea privată unde au investit prioritar investitorii din comunitatea Fagura și cea publică, deschisă pentru investitorii din întreaga lume. În rezultat, Fagura oferă investitorilor equity în proporție de cca 13,5% la o evaluare post-money a afacerii de 5,78 milioane euro. Fondurile atrase în această rundă de investiții vor fi utilizate pentru extinderea proiectului în România și dezvoltarea primelor servicii de digital banking în platformă.  

Tudor Darie, CEO Fagura:

„A două rundă de investiții în equity a fost un real succes pentru noi, având în vedere criza pe care o parcurgem. Am reușit să atragem o finanțare din partea comunității noastre de două ori mai mare față de prima rundă, iar acest resurse ne vor fi de mare ajutor să creștem mai rapid în perioadă de criză și să sprijinim oamenii și ideile care schimbă lumea”.

Mihai Stipanov, reprezentant „Mozaic Ventures”, Marea Britanie:

„Pentru noi, la sindicatul de investiții Mozaic Ventures a fost o prioritate să investim în proiecte ambițioase și fondatori din Republica Moldova. Echipa Fagura ni s-a părut foarte competentă și capabilă să scaleze produsul regional și global. Anume acest potențial de scalare ne-a atras cel mai mult în a face această investiție, la fel și soluția tehnică originală pe care o oferă Fagura”.

George Teodorescu, Angel Investor, Director Regional Mixbook, companie din Silicon Valley:

„Consider că o investiție la această etapă în Fagura este un vot de confidență în modelul de business extrem de inovativ, adaptat vremurilor și tehnologiilor curente. M-a impresionat experiența și entuziasmul echipei fondatoare, modul în care compania conjugă sinergiile partenerilor și investitorilor strategici pentru a-și extinde amprenta sustenabil în noi piețe și produse, cât și ambiția de a crea nu doar o gamă de servicii financiare de care oamenii au absolută nevoie, ci și o comunitate umană integrată în jurul ei.”

Astăzi, împrumuturile de pe platforma Fagura.com sunt disponibile pentru persoanele și companiile din Republica Moldova, însă la capitolul investiții – pentru toți cetățenii UE și UK.

Fagura.com a fost lansată în mai 2019 și susține că este prima platformă investiții alternative în împrumuturi, înregistrată în Estonia și testată în Republica Moldova, cu un scoring automatizat ce permite luarea deciziilor în mai puțin de o secundă.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.startupcafe.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!