4.4 C
București
vineri, decembrie 2, 2022

Antreprenoriat – Innovation Labs 2022: O aplicație ce ajută copiii să învețe să scrie și să citească, dezvoltată de studenți români, a câștigat finala – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

O echipă formată din studenți ai Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, care a dezvoltat o aplicație ce ajută copiii să învețe, să scrie și să citească, a câștigat marele premiu al competiției Innovations Labs 2022.

Tinerii sunt studenți ai Facultății de Matematică și Informatică în cadrul Universității Babeș-Bolyai și Universității Tehnice din Cluj-Napoca și abordează criza educațională, evidențiată de analfabetismul funcțional și de pierderile economice în valoare de 900 miliarde de euro anual: unuia din cinci adulți îi lipsesc competențe de bază pentru scris...

Acesta îți returnează o parte din banii cheltuiți Luni, 29 Aug 2022 - 11:29 FSB susține că a identificat un al doilea asasin în cazul uciderii Dariei Dughina / Ce rol ar fi avut acesta Luni, 29 Aug 2022 - 11:15 VIDEO Bad Bunny şi Taylor Swift au triumfat la gala MTV Video Music Awards / Lista câștigătorilor Luni...

O echipă formată din studenți ai Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, care a dezvoltat o aplicație ce ajută copiii să învețe, să scrie și să citească, a câștigat marele premiu al competiției Innovations Labs 2022.

Echipa Manuscrito, formată din Maria Gliga-Hambet, Andrei Vasil, Tudor Tișe, Anastasia Susciuc, Octavian Trifan și Paul Pop, a câștigat mare premiu al competiției.

Tinerii sunt studenți ai Facultății de Matematică și Informatică în cadrul Universității Babeș-Bolyai și Universității Tehnice din Cluj-Napoca și abordează criza educațională, evidențiată de analfabetismul funcțional și de pierderile economice în valoare de 900 miliarde de euro anual: unuia din cinci adulți îi lipsesc competențe de bază pentru scris, citit și matematică esențială.

Studenții au investit cinci luni de zile în validarea ideii, dezvoltarea conceptului, crearea MVP-ului (minimum viable product), pregătirea produsului pentru lansare și relația cu utilizatorii, dar și învățarea setării corecte a obiectivelor, tehnici de vânzare prin storytelling, pivotare, atragere de investiții, poziționare în piață și multe altele.

Soluția câștigătoare este o aplicație tehnică bazată pe inteligență artificială, interactivă și multidisciplinară, ce susține digitalizarea educației învățământului în România.

Aplicația, susțin co-fondatorii săi, se diferențiază de giganții industriei prin feedback detaliat si o interfață prietenoasă pentru copii.

Alături de echipa câștigătoare, s-au mai remarcat echipe precum ShipD, cu un sistem de drone medicale, și Smart Buggy, un buggy electric românesc potrivit pentru deplasările citadine și dezvoltat dintr-un proiect de cercetare academică. 

„Am văzut multe idei inovative, am fost surprinsă de stadiul de dezvoltare prezentat și de maturitatea soluțiilor. Ne-am bucurat că Manuscrito ne-a reprezentat în finală și suntem mândri de reușita lor. Pe parcursul celor cinci luni, cât am avut ocazia să lucrăm împreună, a fost vizibil un adevărat progres. Clujul, ca producător de inovație, continuă să crească, iar oportunitățile vor continua să se înmulțească. Ca organizație non-profit ce susține avangarda tehnologică, ne bucurăm că putem să aducem o contribuție reală în acest proces”, spune Oana Durcău, manager de proiect Innovation Labs în Cluj-Napoca, Transilvania IT Cluster.

Printre câștigătorii etapei naționale, s-au aflat și echipele VAUNT, CodeTruck, dMonitor și Juridiq care au convins juriul și publicul prin produsele și prezentările lor. Premiile dedicate au fost „Scale-up of the Year”, „Start-up of the Year”, „Spin-off of the Year” și „Pitch of the Year”.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.startupcafe.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!