6.3 C
București
vineri, ianuarie 28, 2022

Antreprenoriat – INTERVIU EcoTree, platforma românească ce ușurează procesul de reciclare a deșeurilor și ajută planeta să respire – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

Cum funcționează platforma EcoTree pentru generatorii și colectorii de deșeuri EcoTree este un software as a service, o platformă digitală în care jucătorii din piața de waste se pot întâlni... „Pot solicita colectori, pot pune comenzi de deșeuri, pot scoate documente care sunt în conformitate cu legislația din România, pot avea acces la rapoarte și pot vedea în timp real ce se întâmplă în zona de waste din compania lor”, spune Alexandru Petrescu, director de operațiuni EcoTree. De cealaltă parte, pentru colectori, platforma funcționează astfel: pot vedea comenzi pe care generatorii le pun în platformă, le pot ridica, își pot optimiza traseele în funcție de unde se află aceste comenzi, în ce interval orar sunt disponibile acestea și în ce zile ale săptămânii. Cine sunt fondatorii EcoTree Startup-ul EcoTree, fondat în 2017 de patru antreprenori români, Bogdan Andronache (CEO), Alexandru Petrescu (COO), Marius Cîrstea (Marketing Developer) şi Dan Simota (CIT), ajunge în cei patru ani de existență la investiții totale de 750.000 de dolari, după ce luna trecută, în noiembrie, a obținut o nouă finanțare de capital de risc, de 500.000 de dolari, din partea investitorilor.

Cum funcționează platforma EcoTree pentru generatorii și colectorii de deșeuri

EcoTree este un software as a service, o platformă digitală în care jucătorii din piața de waste se pot întâlni, generatori și colectori de deșeuri deopotrivă.

Astfel, pentru generatori, EcoTree reprezintă o interfață în care își pot gestiona toate operațiunile din zona de waste.

„Pot solicita colectori, pot pune comenzi de deșeuri, pot scoate documente care sunt în conformitate cu legislația din România, pot avea acces la rapoarte și pot vedea în timp real ce se întâmplă în zona de waste din compania lor”, spune Alexandru Petrescu, director de operațiuni EcoTree.

De cealaltă parte, pentru colectori, platforma funcționează astfel: pot vedea comenzi pe care generatorii le pun în platformă, le pot ridica, își pot optimiza traseele în funcție de unde se află aceste comenzi, în ce interval orar sunt disponibile acestea și în ce zile ale săptămânii.

Întrebat ce tipuri de deșeuri se tranzacționează mai exact prin platforma EcoTree, Alexandru Petrescu a explicat:

„Prin platformă se pot tranzacționa toate tipurile de deșeuri. Și cele periculoase, și cele nepericuloase. Dintre cele nepericuloase ai enumerat mai devreme, plastic, carton, sticlă, fier, intră foarte multe ambalaje în zona această. Pentru cele periculoase urmează să dezvoltăm feature-uri în așa fel încat să le acomodăm și pe acestea”.

Cine sunt fondatorii EcoTree

Startup-ul EcoTree, fondat în 2017 de patru antreprenori români, Bogdan Andronache (CEO), Alexandru Petrescu (COO), Marius Cîrstea (Marketing Developer) şi Dan Simota (CIT), ajunge în cei patru ani de existență la investiții totale de 750.000 de dolari, după ce luna trecută, în noiembrie, a obținut o nouă finanțare de capital de risc, de 500.000 de dolari, din partea investitorilor.

„În 2017 a fost o idee în jurul căreia am aderat cu toții. A fost o idee, ne doream să facem un business care să aibă impact asupra mediului înconjurător, asupra planetei, asupra climate change și în jurul acestei idei cu toții ne-am adunat din background-uri diferite și am pornit la drum”, spune Alexandru Petrescu, COO EcoTree.

Acum, startup-ul se pregătește de extindere pe piața internațională.

„Cu siguranță ne dorim să mai accesăm o rundă de investiție. Momentan nu știm cum va arăta runda. În functie de care va fi tracțiunea în paltformă și în funcție de cât de mulți generatori și colectori vom reuși să înregistăm în platformă, un aport la următoarea investiție va fi și extinderea internațională pe care am planificat-o și am propus-o pentru finalul lui 2021, începutul lui 2022. În funcție de aceste criterii vom bate la ușa investitorilor cu o propunere interesantă”, susține COO-ul EcoTree.

Care este modelul de business al EcoTree?

„EcoTree funcționează pe bază de abonament. Avem mai multe pachete, în funcție de nevoile pe care clienții noștri le au. Aceste nevoi sunt într-o continuă descoperire. Pe măsură ce business-ul nostru avansează descoperim noi challenge-uri și noi nevoi pe care aceștia le au. Și odată cu descoperirea acestora, dezvoltăm și noi funcționalități, iar abonamentele pe care le punem la dispoziție variază”, spune directorul de operațiuni.

Platforma a înregistrat până în prezent 400 de generatori și 80 de colectori. Până acum, echipa a identificat pe piața locală mai multe inițiative în zona de reciclare, iar la nivel internațional, a descoperit un competitor pe piața din SUA, care are un model de business asemănător.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.startupcafe.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!