5.8 C
București
marți, ianuarie 18, 2022

Antreprenoriat – Inventatorul „www”, legendarul Tim Berners-Lee, are un startup și tocmai a primit 30 milioane dolari finanțare – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

Tim Berners-Lee, inventatorul World Wide Web (www), o componentă crucială a ceea ce înseamnă în ziua de azi internetul, și-a deschis și el un startup, iar acum a obținut o finanțare de capital de risc de 30 de milioane de dolari, conform unor surse citate de TechCrunch.com Legendarul savant britanic, ajuns acum la vârsta de 66 de ani, a deschis startup-ul Inrupt, în anul 2017, la Boston.Acum, startup-ul lui Tim Berners-Lee a obținut o finanțare de capital de risc de serie A, în valoare de 30 de milioane de dolari, condusă de fondul de investiții Forte Ventures, cu participarea Akamai Technologies, Glasswing Ventures, Allstate, Minderoo Foundation’s Frontier Technology Initiative și a altor investitori, potrivit TechCrunch.

Tim Berners-Lee, inventatorul World Wide Web (www), o componentă crucială a ceea ce înseamnă în ziua de azi internetul, și-a deschis și el un startup, iar acum a obținut o finanțare de capital de risc de 30 de milioane de dolari, conform unor surse citate de TechCrunch.com.

Legendarul savant britanic, ajuns acum la vârsta de 66 de ani, a deschis startup-ul Inrupt, în anul 2017, la Boston. Sir Tim este cofondator și CTO (director de tehnologie) al companiei, iar funcția de CEO este ocupată de John Bruce, celălalt cofondator al Inrupt.

Inrupt susține că tehnologia pe care o dezvoltă, denumită Solid, va ajuta utilizatorii internetului să-și ia înapoi „controlul asupra propriilor date personale”. Compania spune că astfel oferă organizațiilor noi oportunități de a crea valoare pentru clienți și permite dezvoltatorilor să prospere pe o piață deschisă a inovației. În acest sistem, utilizatorii își pot stoca datele într-un fel de „capsule” digitale (pods, în engleză), oamenii având un control total asupra permisiunilor de acces.

Acum, startup-ul lui Tim Berners-Lee a obținut o finanțare de capital de risc de serie A, în valoare de 30 de milioane de dolari, condusă de fondul de investiții Forte Ventures, cu participarea Akamai Technologies, Glasswing Ventures, Allstate, Minderoo Foundation’s Frontier Technology Initiative și a altor investitori, potrivit TechCrunch.

În anul 1989, omul de știință britanic Tim Berners-Lee a lansat lucrarea “Information Management: A Proposal” – „Managementul informației: O propunere”, care a marcat crearea World Wide Web, omniprezentul „www” de pe calculatoarele conectate la internet.

Este dificil și inexact să stabilești o dată de naștere a www sau a internetului, Tim Berners-Lee poate fi considerat unul dintre cei mai importanți constructuri ai rețelei globale, prin crearea World Wide Web.

www reprezintă totalitatea site-urilor / documentelor și informaților de tip hipertext legate între ele, care pot fi accesate prin rețeaua mondială de Internet, dacă e să ne luăm după definiția existentă acum pe Wikipedia, la rândul său o resursă care din anul 2001 a îmbogățit internetul și a ajutat publicul larg să cunoscă și să învețe (și mai ales să învețe să cunoască).

www a fost inventat la Centrul European de Cercetări Nucleare (CERN) din Geneva, Elveția. Propunerea inițială, făcută de Tim Berners-Lee, a fost  de creare a unei colecții de documente având legături între ele. Savantul britanic voia să rezolve problemele de comunicare pe care le întâmpinau echipele de cercetători ce foloseau centrul, chiar și folosind poșta electronică.

În iunie 2021, savantul britanic a vândut la licitație un NFT (non-fungible token) cu codul sursă  al World Wide Web. El a obținut astfel 5,4 milioane de dolari pentru acest ca activ unic, neduplicabil, generat pe blockchain, un „artefactul virtual” dorit de colecționari.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.startupcafe.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!