24.5 C
București
miercuri, mai 31, 2023

Antreprenoriat – Lecii IT pentru copii, educaie prin cineterapie i alte activiti ONG susinute de Orange cu 450.000 lei – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Un proiect de educaie prin cineterapie, altul de lecii IT pentru copii sau un program de sprijin pentru integrarea social i profesional a persoanelor cu tulburri de spectru autist fac parte din lista iniiativelor ONG susinute de Fundaia Orange n 2023.

75 de copii i tineri cu Sindrom Down vor avea un loc n care se vor simi confortabil pentru a putea nva modul corect de abordare pentru diferite situaii care fac parte din via i care pot fi dificil de rezolvat (stres...

Educaie pentru nonviolen (Asociaia Bolnavilor de Von Hippel Lindau).Proiectul se adreseaz unui numr de 572 de elevi i 24 de nvtori i dirigini din localitile Mogooaia i Buftea i are ca scop reducerea numrului de comportamente violente dintre tineri.

Un proiect de educaie prin cineterapie, altul de lecii IT pentru copii sau un program de sprijin pentru integrarea social i profesional a persoanelor cu tulburri de spectru autist fac parte din lista iniiativelor ONG susinute de Fundaia Orange n 2023.

Nou proiecte cu impact social au fost desemnate ctigtoare n cadrul programului Susine un ONG, ajuns la a XI-a ediie, prin care ONG-urile vor primi o finanare total de aproximativ 450.000 de lei (50.000 lei pentru fiecare iniiativ) icare vine n sprijinul a 2.000 de beneficiari.

Proiectele ctigtoare n 2023 sunt:

  1. Cinematograful bucuriei Educaie prin CINETERAPIE (Asociaia Down Bucureti). Proiectul este destinat amenajrii unui spaiu dedicat proieciilor de film, care va avea toate elementele specifice terapiei prin cinematografie. 75 de copii i tineri cu Sindrom Down vor avea un loc n care se vor simi confortabil pentru a putea nva modul corect de abordare pentru diferite situaii care fac parte din via i care pot fi dificil de rezolvat (stres, durere, abuz, pierdere).
  2. Clubul Micilor programatori(coala Gimnazial Costuleni, comuna Costuleni, judeul Iai).Proiectul i propune creterea accesului la educaie tehnologic al copiilor din ciclul gimnazial din comuna Costuleni. Astfel, vor fi oferite cursuri gratuite de robotic pentru 70 de copii i va fi creat o structur educaional de tip club de robotic, care va fi dotat cu kituri de robotic, iar profesorii vor fi instruii pentru a-i putea iniia pe copii n acest domeniu.
  3. Educaie pentru nonviolen (Asociaia Bolnavilor de Von Hippel Lindau).Proiectul se adreseaz unui numr de 572 de elevi i 24 de nvtori i dirigini din localitile Mogooaia i Buftea i are ca scop reducerea numrului de comportamente violente dintre tineri. Activitile vizate au un specific creativ-artistic, dar, n acelai timp, le aduc tinerilor, n mod intenionat, provocri ce vor fi filmate, menite s i determine la auto-observare, negociere i rezolvarea amiabil a conflictelor, sub ndrumarea unui psiholog.
  4. Fii EROU n comunitatea ta! (Fundaia Leul Albastru). Proiectul Fii EROU n comunitatea ta! i propune creterea nivelului de competene de acordare a primului ajutor (first-responders) i de auto-ajutorare (self-help) pentru un grup de 200 de persoane cu vrste de peste 14 ani provenind din liceele din judeul Arge, comunitile rurale dezavantajate Bradu, Oarja, Cteasca, 50 dintre acetia devenind voluntari activi n comunitate.
  5. mpreun reuim (Fundaia de Voluntari Somaschi). Proiectul realizat n parteneriat cu Fundaia de Voluntari Somaschi i propune s creasc ansele de integrare a peste 100 de copii i tineri romi din comunitile dezavantajate din Baia Mare, n special zona Craica, prin activiti de alfabetizare digital i activiti de prevenie n domeniul sntii, prin educaie privind igiena, alimentaia sntoas i riscurile adiciilor.
  6. IT is for me (Asociaia Vertik pentru viitor).n Romnia, fetele au rezultate mai bune la tiine, dar i pierd interesul pentru studii STEM dup 7-10 ani. Proiectul educaional IT este pentru mine i propune s motiveze copiii s opteze pentru studii STEM, urmrind s reduc i stereotipurile de gen n alegerea parcursului educaional, dar va contribui i la contientizarea schimbrilor climatice printr-o serie de ateliere care combin tiina cu tehnologia informaiei n scopul de a crea soluii pentru a proteja mediului nconjurtor. 125 de elevi, din care 50% fete, vor beneficia de cursuri de IT pentru a ncepe primii pai n lumea digital.
  7. Leadership Summer Academy for Kids (Asociatia Teach for Romania).Sub umbrela Refresh pentru profesori, restart pentru societate, asociaia Teach for Romania i propune anul acesta formarea unei noi generaii de profesori, a zecea (G10), capabili s gestioneze intervenii educaionale sustenabile n medii vulnerabile. Proiectul susine dezvoltarea abilitilor de baz pentru cel puin 460 de copii, din comuna Udeti, judeul Suceava, i 100 de noi profesori care vor participa la Leadership Summer Academy for Kids (cursuri, activitati extracolare, reflecie).
  8. O cale ctre o via normal (Asociatia Terapeutica de Intervenie, Psihoterapie Individual i Comportamental O.N.G).Proiectul O cale ctre o via normal program de sprijin pentru integrarea social i profesional a persoanelor cu tulburri de spectru autist vizeaz crearea unui cadru favorabil care s contribuie la creterea anselor de integrare social a copiilor i tinerilor cu TSA, prin diagnosticare precoce i acces la servicii, programe de recuperare i asisten specializat, i creterea capacitii profesionitilor i familiilor de a susine interveniile specializate.
  9. Visul meu e la fel de frumos ca al tu (Fundaia Inim de Copil).Proiectul se adreseaz unui grup de 25 de copii i tineri cu dizabiliti/ ntrzieri n dezvoltare, cu vrste ntre 5-26 ani, din judeul Galai. Acetia vor beneficia de sesiuni de terapie de suport emoional i dezvoltarea ncrederii n sine pentru integrarea n grdini, coal, grupuri de joac. Atelierele vor fi realizate prin terapie prin art i stimulare polisenzorial sau ntlniri de grup.

Anul acesta au fost nscrise n competiia intern 18 proiecte.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.startupcafe.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-È›i compania È™i oferta sa!