11.2 C
București
duminică, martie 26, 2023

Antreprenoriat – Startup-urile din domeniul energiei, în atenția fondului românesc de investiții Fortech, în 2023 – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Fondul de investiții românesc Fortech Investments a investit aproape 2 milioane de euro în 2022 în extinderea rețelei sale de startup-uri și anunță că în 2023 are în vedere startup-urile din domeniul energiei.

La sfârșitul lui 2022, Fortech a fost achiziționat de Global Logic, astfel că se transformă dintr-un fond de tip CVC (corporate venture capital) într-un fond independent, cu capital privat 100% românesc, susține compania într-un comunicat transmis, marți, StartupCafe.ro. Compania a investit aproape 2 milioane de Euro în 2022, în extinderea rețelei sale de startup-uri, pentru dezvoltarea sectoarelor de healthcare, manufacturing, fintech, real estate și automotive.

„Am ridicat ştacheta şi ne uităm mai atent către companii din zona late-seed, însă continuăm să facem investiții și de tipul pre-seed, astfel încât antreprenorii să primească resursele și spațiul necesar pentru a-și duce startup-ul la nivelul pe care și-l doresc...

Fondul de investiții românesc Fortech Investments a investit aproape 2 milioane de euro în 2022 în extinderea rețelei sale de startup-uri și anunță că în 2023 are în vedere startup-urile din domeniul energiei.

La sfârșitul lui 2022, Fortech a fost achiziționat de Global Logic, astfel că se transformă dintr-un fond de tip CVC (corporate venture capital) într-un fond independent, cu capital privat 100% românesc, susține compania într-un comunicat transmis, marți, StartupCafe.ro.

Compania a investit aproape 2 milioane de Euro în 2022, în extinderea rețelei sale de startup-uri, pentru dezvoltarea sectoarelor de healthcare, manufacturing, fintech, real estate și automotive.

Fortech a investit și în startup-uri de soluții SaaS care îi ajută pe comercianți să vândă în mai multe marketplace-uri, soluții end-to-end pentru digital leasing și commercial real estate, un startup care automatizează analiza defecțiunilor pentru liniile de alimentare cu energie, și în scaleup-uri care introduc inteligența artificială în analizele medicale.

Acum, fondul de investiții a anunțat că în 2023 se orientează și către startup-uri din domeniul energiei.

Anul trecut, compania a anunțat că investește în startup-ul românesc NRGI.ai, ce a dezvoltat o platformă bazată pe inteligență artificială care face prognoza prețurilor la energie.

„Am ridicat ştacheta şi ne uităm mai atent către companii din zona late-seed, însă continuăm să facem investiții și de tipul pre-seed, astfel încât antreprenorii să primească resursele și spațiul necesar pentru a-și duce startup-ul la nivelul pe care și-l doresc. În paralel, continuăm să oferim soluții de tipul smart money și tech for equity, zona de Development fiind acoperită de noua divizie a grupului, Fortech Products”, a declarat Valentin Filip, Managing Partner, Fortech Investments.

Pentru 2023, compania spune că are deja trei investiții în desfășurare, vrea să balanseze portofoliul cu runde pre-seed (80.000 – 150.000) și să investească în continuare în runde mai mari, de tipul celor late-seed (300.000-400.000).

Totodată, Fortech Investments vrea să își extindă portofoliul către restul Europei și SUA.  

„Este un pas important și ne bucurăm să vedem că foarte multe startup-uri europene, cât și americane, sunt deschise la a fi finanțate din fonduri românești. Avem o nouă posibilitatea de a fi la curent cu ce se întâmplă în lume și, în același timp, la a vedea cum evoluează și piața din România, astfel că ne dorim să-i ajutăm pe cei care vor să dezvolte o soluție, dar și pe cei care au identificat o problemă care necesită rezolvare”, mai spune Valentin Filip.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.startupcafe.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!