6.8 C
București
luni, ianuarie 17, 2022

Antreprenoriat – Un site de vanzari de telefoane SH și alte gadget-uri a ajuns să valoreze 5,7 miliarde dolari – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

Un site lansat în Franța, în urmă cu mai puțin de 8 ani, care face comerț cu telefoane, tablete, laptopuri și alte gadget-uri second-hand, a ajuns acum să valoreze 5,7 miliarde de dolari, în urma unei noi runde de investiții, pe care a primit-o la început de 2022. Marketplace-ul de gadget-uri la mâna a doua Back Market a anunțat marți că a primit o investiție de 510 milioane de dolari, condusă de fondul Sprints Capital, cu particiarea Eurazeo...

Un site lansat în Franța, în urmă cu mai puțin de 8 ani, care face comerț cu telefoane, tablete, laptopuri și alte gadget-uri second-hand, a ajuns acum să valoreze 5,7 miliarde de dolari, în urma unei noi runde de investiții, pe care a primit-o la început de 2022.

Marketplace-ul de gadget-uri la mâna a doua Back Market a anunțat marți că a primit o investiție de 510 milioane de dolari, condusă de fondul Sprints Capital, cu particiarea Eurazeo, Aglaé Ventures, General Atlantic și Generation Investment Management. În nici 8  ani de existență, platforma de comerț online cu telefoane recondiționate sare de 1 miliard de dolari, investiții totale atrase.

Cu banii obținuți de la investitori, compania spune că vrea să asigure produse „ca noi” și o experiență de cumpărare de „clasă mondială”.

Marketplace-ul pune în legătură consumatorii cu seller-ii de dispozitve SH, oferind garanție 1 an și posibilitatea de returanre a banilor în 30 de zile. 

Back Market a ajuns la 6 milioane de consumatori în Franța și alte 15 piețe, ca SUA, Marea Britanie, Germania, Italia, Spania, Japonia, dar nu operează și în România.

Startup-ul a fost fondat la Paris, de Quentin Le Brouster, Thibaud Hug de Larauze și Vianney Vaute.

„Electronicele recondiționate sunt mai accesibile și sunt mai benefice pentru mediu decât produsele noi. Acum că dispozitivele de pe Back Market au o rată medie de defecțiune de aproximativ 4%, ne aflăm într-o poziție foarte atractivă ca alternativă durabilă și de încredere față de cumpărarea de dispozitive noi. Rata de defecțiune neoficială a dispozitivelor noi este în prezent la 3% și ne îmbunătățim continuu procesele de control al calității pentru a ținti același nivel de fiabilitate”, a spus Hug de Larauze.

Startup-urile de acest gen prosperă într-o Uniune Europeană tot mai preocupată de protecția mediului. Deși nu a intrat și în România, Back Market a servit deja drept model pentru afaceri cu telefoane la mâna a doua deschise aici.

Un exemplu este fenix.eco, un magazin online de telefoane SH deschis în 2020 de antreprenorul francez Gregoire Vigroux, care a și declarat, într-un interviu pentru StartupCafe.ro, că s-a inspirat din afacerea conaționalilor săi. După 14 luni, afacerea a fost cumpărată de o altă companie franceză, Recommerce Group, unul dintre cei mai importanți jucători în domeniul smartphone-urilor recondiționate din Europa, cu operațiuni în 24 de țări.

Un alt exemplu este marketplace-ul flip.ro, fondat în 2019 de George Moroianu, Alin Luca și Alex Burghelia. În octombrie 2021, startup-ul de comerț cu telefoane SH a obținut o investiție de 1,5 milioane euro de la eMag Ventures.

—-

Citește și:

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.startupcafe.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!