15.4 C
București
vineri, mai 20, 2022

Banking & Servicii financiare – Acțiunile europene au scăzut cu 1,2% după ce un investitor nedezvăluit vinde participații la băncile germane; Acţiunile Deutsche Bank scad cu 9,5%, Commerzbank – cu 8,6% – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

Piețele europene au scăzut în această dimineață, în timp ce traderii monitorizau vânzările puternice în sectorul bancar și se uitau la întâlnirile cheie ale băncii centrale (BCE) și la anunţul inflației din SUA...

Indicele paneuropean Euro Stoxx 600 a scăzut cu 1,2% în primele tranzacții, DAX german scăzând cu 1,8% și sectorul bancar cu 2,3%.

  • Rapoartele de luni au indicat că un investitor nedezvăluit a vândut pachete mari la cei mai mari creditori din Germania, Deutsche Bank și Commerzbank.

  • Invazia Rusiei a provocat volatilitate pe piețele petrolului și ale altor mărfuri, care, la rândul lor, au perturbat acţiunile.

  • Azi noapte, ministrul de externe al Marii Britanii Liz Truss a declarat că guvernul său lucrează „urgent” pentru a verifica detaliile unui presupus atac cu arme chimice în orașul ucrainean asediat Mariupol.

 

Piețele europene au scăzut în această dimineață, în timp ce traderii monitorizau vânzările puternice în sectorul bancar și se uitau la întâlnirile cheie ale băncii centrale (BCE) și la anunţul inflației din SUA.

Indicele paneuropean Euro Stoxx 600 a scăzut cu 1,2% în primele tranzacții, DAX german scăzând cu 1,8% și sectorul bancar cu 2,3%. Rapoartele de luni au indicat că un investitor nedezvăluit a vândut pachete mari la cei mai mari creditori din Germania, Deutsche Bank și Commerzbank.

Acțiunile Deutsche Bank au scăzut cu 9,5%, iar Commerzbank cu 8,6%. Prima a spus într-un comunicat că rămâne „încrezătoare în strategia noastră”. Rapoartele spun că vânzarea se ridică la 116 milioane de acțiuni ale Deutsche Bank și 72,5 milioane de acțiuni ale Commerzbank – mai mult de 5% din cele două bănci germane.

Inflația din SUA

Investitorii globali vor urmări, de asemenea, anunţarea indicelui prețurilor de consum din SUA pentru martie, marți, și indicele prețurilor de producţie miercuri, pentru indicații cu privire la cât de drastic va trebui să acționeze Rezerva Federală pentru a controla inflația.

Sezonul de câștiguri începe, de asemenea, în Statele Unite în această săptămână, cu giganții bancari JPMorgan, Goldman Sachs, Wells Fargo, Citi și Morgan Stanley.

Rusia-Ucraina

În Europa, investitorii vor fi, de asemenea, cu ochii pe evoluțiile din Ucraina. Invazia Rusiei a provocat volatilitate pe piețele petrolului și ale altor mărfuri, care, la rândul lor, au perturbat acţiunile.

Azi noapte, ministrul de externe al Marii Britanii Liz Truss a declarat că guvernul său lucrează „urgent” pentru a verifica detaliile unui presupus atac cu arme chimice în orașul ucrainean asediat Mariupol.

Oficialii Băncii Centrale Europene se vor întâlni joi la Frankfurt pentru a discuta următoarea lor mișcare de politică monetară, confruntați cu sarcina dificilă de a pune în balanță creșterea prețurilor de consum cu presiunea creșterii economice în scădere din cauza războiului din Ucraina.

 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

spot_img

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!