3.4 C
București
marți, noiembrie 30, 2021

Banking & Servicii financiare – Romgaz: Preţul de achiziţie pentru ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited va fi de 1.060.000.000 USD; compania vrea să ia împrumuturi de 325 milioane Euro – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

... Consiliul de Administraţie al S.N.G.N ROMGAZ S.Aa avizat, în şedinţa din data de 02 noiembrie 2021, următoarele: a) achiziţia de către S.N.G.N ROMGAZ S.A... a tuturor acţiunilor emise de (reprezentând 100% din capitalul social al) ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited care deţine 50% din drepturile dobândite şi obligaţiile asumate prin Acordul de concesiune pentru explorare... ROMGAZ S.A., în calitate de Cumpărător, cu ExxonMobil Exploration and Production Romania Holdings Limited, ExxonMobil Exploration and Production Romania (Domino) Limited, ExxonMobil Exploration and Production Romania (Pelican South) Limited, ExxonMobil Exploration and Production Romania (Califar) Limited şi ExxonMobil Exploration and Production Romania (Nard) Limited, în calitate de Vânzători (denumit în continuare Contractul de Vânzare – Cumpărare)... Actionarii Romgaz au fost convocati, pe 9 decembrie, pentru aprobarea tranzacției de achiziție de către S.N.G.NRomgaz S.A... a tuturor acțiunilor emise de (reprezentând 100% din capitalul social al) ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited care deține 50% din drepturile dobândite și obligațiile asumate prin Acordul de concesiune pentru explorare... Romgaz S.A., în calitate de cumpărător, cu ExxonMobil Exploration and Production Romania Holdings Limited, ExxonMobil Exploration and Production Romania (Domino) Limited, ExxonMobil Exploration and Production Romania (Pelican South) Limited, ExxonMobil Exploration and Production Romania (Califar) Limited și ExxonMobil Exploration and Production Romania (Nard) Limited, în calitate de vânzători... De asemenea, in AGA , actionarii SNG vor decide aprobarea contractării de împrumuturi de la una sau mai multe instituții de credit, în valoare totală de 325 milioane Euro, în vederea acoperirii unei părți din prețul tranzacției de achiziție de către S.N.G.NRomgaz S.Aa tuturor acțiunilor emise de (reprezentând 100% din capitalul social al) ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited... Preţul de achiziţie care va fi achitat de către S.N.G.NROMGAZ S.A... pentru contravaloarea tuturor acţiunilor emise de (reprezentând 100% din capitalul social al) ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited va fi de 1.060.000.000 USD (un miliard şaizeci de milioane USD), care poate fi ajustat pozitiv cu o valoare maximă de cel mult 10.000.000 USD (zece milioane USD).

Preţul de achiziţie pentru ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited va fi de 1.060.000.000 USD, se arata intr-un raport transmis de Romgaz Bursei de Valori Bucuresti.

Recent, Romgaz a ajuns la un acord cu ExxonMobil privind achiziția participației în proiectul de exploatare de gaze din Marea Neagră. ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited deține 50% din drepturile dobândite și obligațiile asumate prin Acordul de concesiune pentru explorare, dezvoltare și exploatare petrolieră în perimetrul XIX Neptun Zona de Apă Adâncă.

Consiliul de Administraţie al S.N.G.N ROMGAZ S.A. a avizat, în şedinţa din data de 02 noiembrie 2021, următoarele:

a) achiziţia de către S.N.G.N ROMGAZ S.A. a tuturor acţiunilor emise de (reprezentând 100% din capitalul social al) ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited care deţine 50% din drepturile dobândite şi obligaţiile asumate prin Acordul de concesiune pentru explorare, dezvoltare şi exploatare petrolieră în perimetrul XIX Neptun Zona de Apă Adâncă (denumită în continuare Tranzacţia)

b) încheierea contractulului de vânzare – cumpărare a tuturor acţiunilor emise de (reprezentând 100% din capitalul social al) ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited care urmează a fi încheiat de S.N.G.N. ROMGAZ S.A., în calitate de Cumpărător, cu ExxonMobil Exploration and Production Romania Holdings Limited, ExxonMobil Exploration and Production Romania (Domino) Limited, ExxonMobil Exploration and Production Romania (Pelican South) Limited, ExxonMobil Exploration and Production Romania (Califar) Limited şi ExxonMobil Exploration and Production Romania (Nard) Limited, în calitate de Vânzători (denumit în continuare Contractul de Vânzare – Cumpărare).

Contractul de Vânzare – Cumpărare va fi semnat de S.N.G.N. ROMGAZ S.A. doar după:

 aprobarea Tranzacţiei şi a Contractului de Vânzare – Cumpărare de către Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor S.N.G.N. ROMGAZ S.A.

 aprobarea Tranzacţiei şi a Contractului de Vânzare – Cumpărare de către organele corporative competente ale Vânzătorilor.

Preţul de achiziţie care va fi achitat de către S.N.G.N. ROMGAZ S.A. pentru contravaloarea tuturor acţiunilor emise de (reprezentând 100% din capitalul social al) ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited va fi de 1.060.000.000 USD (un miliard şaizeci de milioane USD), care poate fi ajustat pozitiv cu o valoare maximă de cel mult 10.000.000 USD (zece milioane USD), în timp ce ajustarea negativă nu este limitată, a transmis Romgaz.

La semnarea Contractului de Vânzare – Cumpărare, S.N.G.N. ROMGAZ S.A. va avea obligaţia de a achita Vânzătorilor o suma egală cu 106.000.000 USD (o sută şase milioane USD), reprezentând avans/depozit. După îndeplinirea condiţiilor suspensive necesare finalizării Tranzacţiei, astfel cum acestea vor fi reglementate în Contractul de Vânzare – Cumpărare, S.N.G.N. ROMGAZ S.A. va achita suma reprezentând diferenţa dintre preţul de achiziţie şi avansul/depozitul achitat la semnarea Contractului de Vânzare – Cumpărare.

Actionarii Romgaz au fost convocati, pe 9 decembrie, pentru aprobarea tranzacției de achiziție de către S.N.G.N. Romgaz S.A. a tuturor acțiunilor emise de (reprezentând 100% din capitalul social al) ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited care deține 50% din drepturile dobândite și obligațiile asumate prin Acordul de concesiune pentru explorare, dezvoltare și exploatare petrolieră în perimetrul XIX Neptun Zona de Apă Adâncă si Aprobarea încheierii contractului de vânzare-cumpărare a tuturor acțiunilor emise de (reprezentând 100% din capitalul social al) ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited care urmează a fi încheiat de S.N.G.N. Romgaz S.A., în calitate de cumpărător, cu ExxonMobil Exploration and Production Romania Holdings Limited, ExxonMobil Exploration and Production Romania (Domino) Limited, ExxonMobil Exploration and Production Romania (Pelican South) Limited, ExxonMobil Exploration and Production Romania (Califar) Limited și ExxonMobil Exploration and Production Romania (Nard) Limited, în calitate de vânzători.

De asemenea, in AGA , actionarii SNG vor decide aprobarea contractării de împrumuturi de la una sau mai multe instituții de credit, în valoare totală de 325 milioane Euro, în vederea acoperirii unei părți din prețul tranzacției de achiziție de către S.N.G.N. Romgaz S.A. a tuturor acțiunilor emise de (reprezentând 100% din capitalul social al) ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited.

De asemenea, pe ordinea de zi este si aprobarea prelungirii facilității de credit acordată de Banca Comercială Română, către S.N.G.N. ROMGAZ S.A., pentru emiterea de scrisori de garanție bancară până la limita de 350 milioane Ron.

În prezent, ExxonMobil şi OMV Petrom sunt parteneri egali în proiectul de mare adâncime Neptun Deep, unde explorările au relevat zăcăminte estimate la 42-84 de miliarde de metri cubi.

ExxonMobil şi-a anunţat intenţia de a părăsi România, iar OMV Petrom a precizat că este posibil să ia anul viitor decizia de a investi în proiectul Neptun Deep, în funcţie de modificările legislative din România şi de situaţia pieţei.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!