2.5 C
București
marți, ianuarie 31, 2023

Banking & Servicii financiare – O nouă linie logistică TTS dedicată exportului de cereale din Ucraina; cooperare cu Ukrainian Danube Shipping Company – UDP – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Prima navă, acostată la cheu în portul Constanța, a început încărcarea a 9.000 tone soia prin transbord direct din barjele UDP, alte nave fiind programate la operare pentru luna noiembrie.

Această a doua linie va funcționa în paralel cu lanțul logistic ”just-in-time” operaționalizat de TTS la începutul lunii iulie, prin care au fost transportate și operate peste 180.000 tone cereale ucrainene, încărcarea mărfurilor fiind realizată prin transbord direct la terminalul de geamanduri TTS1...

TTS deține și operează două terminale de geamanduri în rada interioară a portului Constanța, terminalul TTS2 fiind inaugurat în septembrie.

TTS a început operarea unei a doua linii logistice dedicate exporturilor ucrainene de cereale, în cooperare cu Ukrainian Danube Shipping Company – UDP. Prima navă, acostată la cheu în portul Constanța, a început încărcarea a 9.000 tone soia prin transbord direct din barjele UDP, alte nave fiind programate la operare pentru luna noiembrie. Intenția părților este ca acest program sa se deruleze în mod continuu, atât timp cât condițiile de piață și geo-politice o vor permite, potrivit unui comunicat.

În cadrul cooperării agreate cu partenerii ucraineni în luna octombrie, TTS furnizează servicii de operare portuară pentru mărfurile transportate de UDP cu propria flotă, transbordarea directă a mărfurilor permițând convoaielor UDP să evite cozile lungi de așteptare din portul Constanța.

Această a doua linie va funcționa în paralel cu lanțul logistic ”just-in-time” operaționalizat de TTS la începutul lunii iulie, prin care au fost transportate și operate peste 180.000 tone cereale ucrainene, încărcarea mărfurilor fiind realizată prin transbord direct la terminalul de geamanduri TTS1.

TTS deține și operează două terminale de geamanduri în rada interioară a portului Constanța, terminalul TTS2 fiind inaugurat în septembrie. Aceste terminale permit încărcarea și descărcarea prin transbord direct a navelor în larg – fără a avea nevoie de acces la danele sau spațiile de depozitare din port, și fac parte din strategia TTS de extindere a capacităților sale de operare în portul Constanța.

Înființată în 1944, compania ucraineană UDP este una din cele mai mari companii ucrainene de transport pe apă – fluvial, maritim și transport fluvial de pasageri, și al doilea cel mai mare transportator fluvial de mărfuri pe Dunăre. Potrivit informațiilor publicate pe website-ul UDP, compania deține o flotă fluvială compusă din 245 barje (capacități 1.000 – 3.000 tone) și 75 autopropulsate ( capacitate 1.814 tone ), 7 nave cargo maritime ( capacități între 3.300 – 4.050 tone ) și  4 nave de croazieră fluvială.

Grupul TTS este lider pe piața serviciilor logistice integrate și transport pe ape interioare de mărfuri solide vrac – materii prime minerale, produse agricole și produse chimice, din bazinul Dunării. Grupul operează cea mai mare flotă fluvială din bazinul dunărean, formată din unități fluviale cu o capacitate de peste 800 mii tone, și deține capacități de operare portuară – terminale proprii și 8 macarale plutitoare, în Portul Constanța și în 7 porturi fluviale dunărene. TTS (Transport Trade Services) S.A. este listată pe piața reglementată operată de Bursa de Valori București la categoria Premium, simbol bursier TTS.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!