1 C
București
vineri, decembrie 2, 2022

Banking & Servicii financiare – Amenzi de 24.000 de lei de la ASF pentru Alexander Adamescu; mai multe sancțiuni pentru entități din piața de capital – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Astfel, ASF a decis sancționarea domnului Bogdan Alexander Adamescu, în calitate de Președinte al Consiliului de Administrație și reprezentant legal al societății Compania Hotelieră Intercontinental România S.A., cu amendă în cuantum de 12.500 lei, pentru nerespectarea obligației de informare corespunzătoare a investitorilor cu privire la situațiile financiare ale societății aferente exercițiului 2020.

Bogdan Alexander Adamescu a mai fost sancționat, în calitate de Președinte al Consiliului de Administrație și reprezentant legal al societății Unirea Shopping Center S.A., cu amendă în cuantum de 11.600 lei, pentru nerespectarea obligației de informare corespunzătoare a investitorilor cu privire la situațiile financiare ale societății aferente exercițiului 2020.

Electroconstrucția Elco S.A. Alba Iulia – Sancționarea domnului Dorin Bărbănțan, în calitate de Președinte al Consiliului de Administrație al societății Electroconstrucția Elco S.A. Alba Iulia, cu amendă în cuantum de 10.800 lei...

Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară a adoptat, în luna august a anului 2022, mai multe decizii de sancționare a unor entități/persoane care activează în piața financiară non-bancară pentru încălcarea unor prevederi ale legislației incidente.

Astfel, ASF a decis sancționarea domnului Bogdan Alexander Adamescu, în calitate de Președinte al Consiliului de Administrație și reprezentant legal al societății Compania Hotelieră Intercontinental România S.A., cu amendă în cuantum de 12.500 lei, pentru nerespectarea obligației de informare corespunzătoare a investitorilor cu privire la situațiile financiare ale societății aferente exercițiului 2020.

Bogdan Alexander Adamescu a mai fost sancționat, în calitate de Președinte al Consiliului de Administrație și reprezentant legal al societății Unirea Shopping Center S.A., cu amendă în cuantum de 11.600 lei, pentru nerespectarea obligației de informare corespunzătoare a investitorilor cu privire la situațiile financiare ale societății aferente exercițiului 2020.

Alte sancțiuni date de ASF pe piața de capital sunt:

Electroconstrucția Elco S.A. Alba Iulia – Sancționarea domnului Dorin Bărbănțan, în calitate de Președinte al Consiliului de Administrație al societății Electroconstrucția Elco S.A. Alba Iulia, cu amendă în cuantum de 10.800 lei, pentru nerespectarea obligației de informare corespunzătoare a investitorilor cu privire la situațiile financiare ale societății aferente exercițiului 2020.

Mecanica Fină S.A. – Sancționarea domnului Mollo Sergio, în calitate de Președinte al Consiliului de Administrație – Director general al societății Mecanica Fină S.A. și semnatar al rapoartelor transmise de societate, cu amendă în cuantum de 10.800 lei, pentru nerespectarea obligației de informare corespunzătoare a investitorilor cu privire la situațiile financiare ale societății aferente exercițiului 2020.

Comcereal S.A. Slobozia – Sancționarea cu avertisment a domnului Marian Bălan, în calitate de Președinte al Consiliului de Administrație al societății Comcereal S.A. Slobozia, pentru nerespectarea obligației de informare corespunzătoare a investitorilor cu privire la situațiile financiare ale societății aferente exercițiului 2020.

IOR S.A. – Sancționarea cu avertisment a domnului Oancea Daniel, în calitate de Director general al societății IOR S.A., pentru nerespectarea obligației de informare corespunzătoare a investitorilor cu privire la situațiile financiare ale societății aferente exercițiului 2020.

EL-CO S.A. Tg. Secuiesc – Sancționarea cu avertisment a doamnei Nanca Viorica, în calitate de Președinte al Consiliului de Administrație al societății EL-CO S.A. Tg. Secuiesc, pentru nerespectarea obligației de informare corespunzătoare a investitorilor cu privire la situațiile financiare ale societății aferente exercițiului 2020.

Conex Prahova S.A. – Sancționarea cu avertisment a doamnei Jullieta Mihai, în calitate de Președinte al Consiliului de Administrație al societății Conex Prahova S.A., pentru nerespectarea obligației de informare corespunzătoare a investitorilor cu privire la situațiile financiare ale societății aferente exercițiului 2020.

Sticloval S.A. – Sancționarea cu avertisment a doamnei Ecaterina Popescu, în calitate de Președinte al Consiliului de administrație al societății Sticloval S.A., pentru nerespectarea obligației de informare corespunzătoare a investitorilor cu privire la situațiile financiare ale societății aferente exercițiului 2020.

Vinalcool Argeș S.A. – Sancționarea cu avertisment a domnului Marian Drăgușin, în calitate de Președinte al Consiliului de Administrație al societății Vinalcool Argeș S.A., pentru nerespectarea obligației de informare corespunzătoare a investitorilor cu privire la situațiile financiare ale societății aferente exercițiului 2020.

Utiliteh Services S.A. – Sancționarea cu avertisment a domnului Lucian Constantin Ciofoaia, în calitate de Președinte al Consiliului de Administrație al societății Utiliteh Services S.A., pentru nerespectarea obligației de informare corespunzătoare a investitorilor cu privire la situațiile financiare ale societății aferente exercițiului 2020.

Sinter Ref S.A. – Sancționarea cu avertisment a domnului Osman Zeiti, în calitate de Președinte al Consiliului de Administrație al societății Sinter Ref S.A., pentru nerespectarea obligației de informare corespunzătoare a investitorilor cu privire la situațiile financiare ale societății aferente exercițiului 2020.

Evergent Investments S.A. – Ca urmare a valorificării rezultatelor unui control periodic la Evergent Investments S.A., a fost atenționată dna. Michaela Pușcaș, în calitate de ofițer de conformitate. Deficiența constatată a vizat unele aspecte privind regulile de evaluare a activelor FIA. Totodată, în sarcina societății a fost impus un plan de măsuri pentru remedierea unor deficiențe.

SIF Oltenia S.A. – Ca urmare a valorificării rezultatelor unui control periodic la SIF Oltenia S.A., au fost dispuse următoarele sancțiuni / măsuri:

 • sancționarea cu avertisment a SIF Oltenia S.A.;
 • sancționarea cu avertisment a dnei. Viorica Bălan, în calitate de ofițer de conformitate (RCCO);
 • sancționarea cu avertisment a dnei. Daniela Budin, în calitate de ofițer de conformitate PCSB – CFT;
 • atenționarea dlui. Sorin Iulian Cioacă, în calitate de Președinte al Consiliului de Administrație (începând cu 03.12.2020) și Director general (începând cu 16.12.2020);
 • atenționarea dlui. Mihai Trifu, în calitate de membru al Consiliului de Administrație;
 • atenționarea dlui. Codrin Matei, în calitate de membru al Consiliului de Administrație și membru în Comitetul de Nominalizare și Remunerare;
  atenționarea dlui. Mihai Zoescu, în calitate de membru al Consiliului de Administrație;
 • atenționarea dnei. Andreea Cosmănescu, în calitate de membru al Consiliului de Administrație;
 • atenționarea dlui. Adrian Andrici, în calitate de membru al Comitetului de Nominalizare și Remunerare (perioada 04.12.2020 – 20.06.2021);
 • atenționarea dlui. Tudor Ciurezu, în calitate de Președinte al Consiliului de Administrație și Director general (perioada 14.05.2019 – 12.10.2020);
 • atenționarea dlui. Cristian Bușu, în calitate de Vicepreședinte al Consiliului de Administrație și Director general adjunct (perioada 14.05.2019 – 03.12.2020);
 • atenționarea dnei. Anina Radu, în calitate de membru al Consiliului de Administrație (perioada 14.05.2019 – 12.10.2020);
 • atenționarea dlui. Radu Hanga, în calitate de membru al Consiliului de Administrație (perioada 14.05.2019 – 04.05.2020);
 • atenționarea dnei. Ana Barbara Bobircă, în calitate de membru al Consiliului de Administrație (perioada 14.05.2019 – 15.05.2020);
 • atenționarea dlui. Nicolae Stoian, în calitate de membru al Consiliului de Administrație (perioada 14.05.2019 – 12.10.2020);
 • atenționarea dnei. Carmen Popa, în calitate de membru al Consiliului de Administrație (perioada 14.05.2019 – 12.10.2020).
  Totodată, în sarcina societății a fost impus un plan de măsuri pentru remedierea unor deficiențe.

Principalele deficiențe constatate au vizat unele aspecte privind cadrul procedural/organizatoric și gestionarea riscurilor operaționale generate de sistemele informatice utilizate.

UniCredit Bank, în calitate de depozitar – Ca urmare a valorificării rezultatelor unui control periodic la UniCredit Bank, au fost dispuse următoarele măsuri:

 • atenționarea dnei. Irina Savastre, în calitate de Conducător al Departamentului Servicii Globale de Custodie (perioada 26.02.2019 – 20.09.2021);
 • atenționarea dnei. Viviana Trăistaru, în calitate de Conducător al Departamentului Servicii Globale de Custodie (începând cu data de 30.09.2021). Deficiența constatată a vizat aspecte privind cadrul procedural/organizatoric.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!