5.8 C
București
marți, ianuarie 18, 2022

Banking & Servicii financiare – CEO-ul Moderna avertizează că vaccinurile COVID-19 sunt mai puțin eficiente împotriva Omicron; piețele scad – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

... Producătorul de vaccinuri Moderna (MRNA.O) a declanșat marți noi semnale de alarmă pe piețele financiare, în timp ce șeful companiei a avertizat că este puțin probabil ca vaccinurile împotriva COVID-19 să fie la fel de eficiente împotriva variantei Omicron precum cele împotriva versiunii Delta... Omicron – despre care Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a spus că prezintă un risc „foarte mare” de creștere a infecțiilor – a declanșat o alarmă globală... Contractele futures pe țiței au pierdut mai mult de un dolar, moneda australiană a atins minimul de un an, iar indicele Nikkei a scăzut, deoarece comentariile lui Stéphane Bancel au provocat temeri că rezistența la vaccin ar putea duce la mai multe îmbolnăviri și spitalizări, prelungind pandemia..

Producătorul de vaccinuri Moderna (MRNA.O) a declanșat marți noi semnale de alarmă pe piețele financiare, în timp ce șeful companiei a avertizat că este puțin probabil ca vaccinurile împotriva COVID-19 să fie la fel de eficiente împotriva variantei Omicron precum cele împotriva versiunii Delta, potrivit Reuters.

Contractele futures pe țiței au pierdut mai mult de un dolar, moneda australiană a atins minimul de un an, iar indicele Nikkei a scăzut, deoarece comentariile lui Stéphane Bancel au provocat temeri că rezistența la vaccin ar putea duce la mai multe îmbolnăviri și spitalizări, prelungind pandemia.

„Nu există, cred, o lume în care (eficacitatea) să fie la același nivel… pe care l-am avut cu Delta”, a declarat CEO-ul Moderna Bancel pentru Financial Times într-un interviu.

„Cred că va fi o scădere materială (n.r. a eficienţei vaccinurilor). Pur și simplu nu știu cât de mult pentru că trebuie să așteptăm date. Dar toți oamenii de știință cu care am vorbit…” spun că „nu va fi bine”, a spus Bancel.

Omicron – despre care Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a spus că prezintă un risc „foarte mare” de creștere a infecțiilor – a declanșat o alarmă globală, închiderile  frontierelor ţărilor aruncând o umbră asupra redresării economice  după o pandemie de doi ani.

Vestea apariției Omicron a șters vineri aproximativ 2 trilioane de dolari din valoarea acțiunilor globale, deși un oarecare calm a fost restabilit săptămâna aceasta, investitorii așteptând mai multe date despre caracteristicile Omicron. 

Declaraţiile președintelui Joe Biden că Statele Unite nu vor reinstitui blocajele au ajutat, de asemenea, la calmarea piețelor înainte ca afirmaţiile șefului Moderna să sperie investitorii.

Coronavirus: Varianta B.1.1.529, clasată drept ”îngrijorătoare” de către OMS şi denumită ”Omicron”

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!